Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

 Графічний дизайнер Марта Гожа

 

В нашій новій рубриці 5 Cool Stories - графічний дизайнер Марта Гожа. Вона розповідає про бордель, єті, етюди, екстремальну ніч, та про свої улюблені творчі проекти.

Найбільший проект Марти - Project 12. Це школа англійської мови, яка відкрилася в 2016 році та за півроку розрослася до 1000 студентів. Марта розробила для неї весь корпоративний стиль, намалювала ілюстрації для 12 підручників і створила десятки вірусних образів для оформлення офісу та реклами проекту. www.p12.com.ua

 

Найбільший проект Марти Гожої Project-12 

Українська художниця та автор Гожа

 

Крім того, Марта співпрацює з Gifty. Тут можна побачити чашки з її ілюстраціями, а також цілу серію нестандартних листівок: Листівку-пазл в коробці, Листівку-гру «Хто Головний» та Листівку-кросворд. Марта є автором ідеї, малюнків та наповнення.

 

 Подарунковий пазл листівка Giraffes від Gifty

 

5 COOL STORIES ВІД МАРТИ 

№1 БОРДЕЛЬ

Коли мені було 11 батько захотів віддати мене до художньої школи. Вдалося це йому не одразу адже в першій зі шкіл сказали, що я занадто стара для навчання і нормальні люди віддають дітей уже в 5, ну максимум 6.

З другої спроби вийшло. Я почала відвідувати художню школу, що складалась з двох корпусів: перший з них був раніше панським маєтком, а другий конюшнею. Я потрапила у другий.

Після шести років в художці я вступила до КПІ на образотворче мистецтво. Корпус нашої кафедри знаходиться поблизу Андріївського узвозу і коли я була на першому курсі ходили слухи, що раніше у цій будівлі був бордель. Тому я люблю жартувати, що моя освіта спочатку проходила у конюшні, а потім продовжилась у борделі.

№2 «ТЬОТЯ»

Під час навчання в університеті ми мали робити багато замальовок та етюдів. Ми малювали на вулиці, вокзалі, зоопарку та прокачували свої скіли у спілкуванні з незнайомцями, адже всім завжди було дуже цікаво, що ми малюємо, чому та чи ми взагалі саме малюємо в даний момент. Тому я склала список стандартних фраз, які чула безліч разів під час малювання:

1. А ви рісуєтє?

2. Шо ви рісуєтє?

3. А ви художнік чі учітєсь?

4. Дивись тьотя рісуєт (дитині). При цьому мені ставало сумно при думці, що мене у 17 років називають тьотя.

5. А ви умієте рісовать людєй?

6. А мене нарисуєтє?

№3 ЕТЮДИ

Одного разу, під час навчання в університеті, я поїхала у село писати пейзажі. Була весна і доволі холодно, тож я ходила у зимовій куртці. Там дуже гарно: річка, поле, дерева… Шукаючи місце з найкращим видом для мого етюду я вирішила залізти на дерево, щоб посидіти спокійно, подивитись на неспішний плин річки, подумати про щось розумне… І от лізу я на дерево і випадково ставлю ногу на трухлу гілку, так я відкрила купальний сезон.

№4 ЕСТРЕМАЛЬНА НІЧ

Будучи студенткою я часто робила завдання вночі, бо поєднувала навчання з роботою. І так вийшло, що і свій магістерський дипломний проект я збирала докупи теж вночі. Це була книга, і потрібно було зшити роздруковані розвороти у повноцінний примірник. О 2 ночі у мене вибило світло, а диплом був ще не готовий. Я сиділа у повній темряві і думала, чи судилось мені стати магістром. Знайшовши свічку, я продовжила роботу у романтичні атмосфері, думаючи про те, як тяжко було жити без електроенергії. На ранок диплом був готовий, і я після відмінного захисту пішла додому спати.

№5 ЄТІ

Ще одна моя історія пов’язана з Gifty. Одного разу весь наклад чашок з єті був надрукований кислотно-салатним кольором (не таким, як я задумала). Ніхто не розраховував продати цей брак. Проте наступного дня я купила спеціальну фарбу і перефарбувала 70 чашок вручну у «правильний» колір. Їх усі було продано :)

 Чашки  з крейдою від Гіфті авторки Гожої

Сподобались історії? Підписуйся на Марту у соц. мережах: портфоліо, FacebookInstagram.

Обирай подарунки Гіфті з дизайном Марти Гожої!