Набридли стандартні присипки та цукати на пасках? Дивіться майстер-клас оригінального декорування на основі глазурі, шоколаду та меду, який зробила для вас Марго Марфенко.
Маргарита ділиться своїм улюбленим рецептом, який вона перейняла від своєї бабусі.
Ігредієнти: 500 мл молока , 1.5 ст цукру, 1/2 ст рослинної олії, 50 г дріжджів (сирих), 1ст л манки, 5 ст борошна , цедра 1 апельсина, 1 ст родзинок або цукатів, 5 яєць.
Приготування:
- Зварити рідку манну кашу на половині молока.
- Іншу половину молока (250г) підігріти і розчинити в ньому дріжджі.
- Збити яйця з цукром. Додати яйця в дріжджову суміш.
- Додати теплу манну кашу, всипати борошно(поступово по 1 стакану) та замістити тісто.
- Додати олію, перемішати та дати тісту піднятись пару годин в теплому місці.
- Додати родзинки та цедру апельсину. Перемішати та розділити між формами для випічки.
- Знову поставити в тепле місце на 1 годину доки тісто не підніметься вдічі!
- Випікати 25/30хв при 170С.
№ 1 ВЕРШКОВА ПОЛУНИЦЯ
Для білкової глазурі потрібно: 1 білок, 1/2 ч.л. лимонного соку, 200 г цукрової пудри.
Взбити всі інгредієнти на середній швидкості міксера.
Покрити глазур'ю охолоджені паски, прикрасити рахат-лукумом, полуницею, гілочкою розмарину.
№ 2 КВІТКОВА ВАНІЛЬ
Паску покриваємо глазур'ю (спосіб приготування дивитись вище). Викладаємо нарізаний рахат-лукум з фісташками на тарілку. Глазур посипаємо сухими квітами та додаємо фісташки.
№ 3 ГОРІХОВИЙ РАЙ
Поки шокодал ще теплий, викласти палички кориці та горіхи: мигдаль, фундук, кешью. Можна додати кокос в шоколаді та пофарбувати золотистим кандурином. Запах просто неймовірний!
№ 4 ФРУКТОВИЙ СЮРПРИЗ
Покриваємо паску рідким медом. Нарізаємо сухофрукти. Тут політ фантазії необмежений: інжир, курага, памела, фініки, чорнослив, журавлина. Все, що завгодно на Ваш смак;). Деякі фрукти можна нарізати ножицями в формі пелюсток.
№ 5 ШОКОЛАДНЕ ГНІЗДО
Розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані 100г шоколаду, залити його в кондитерський мішок, прорізати маленьку дірочку.
В склянку налити охолоджений в морозильній камері спирт(горілку)- 1/2 склянки буде достатньо. Почати видавлювати з мішечка шоколад у келих із спиртом круговими рухами, формуючи гніздо! Через хвилину обережно вийняти та покласти на пергамент! Гніздо готове для прикрашання вашої паски!
Паску покриваємо глазур'ю, виставити гніздо посередині, "приклеяти" горіхи топленим шоколадом та пофарбувати їх за допомогою пензлика та золотого кандуріну*(спеціальний харчовий барвник у вигляді порошку).
Photographer: Sasha Shergina
ГУСЬ ВАМ В ПОМІЧ:
Фартух з саржі Яка їда - 320 грн
Тарілка Єда Тайм - 299 грн
Тарілка Єда - лєкарства - 299 грн
ВЕЛИКОДНІ ЗНИЖКИ в ГІФТІ !
-15% на всі ФАРТУХИ з 23.04 - до 30.04
Смачної вам Паски!