Новий майстер-клас від Маші Рубан :) Швидкий і ситний сніданок - те ще завдання, але ми тобі допоможемо. Приготувати домашній плавлений сир - справа 10-и хвилин. Зроби це! Доведи всім, що ти класний кухар! Все, що тобі потрібно - це дотримуватись єдиного правила: підготуй всі необхідні інгредієнти заздалегідь! Вони повинні бути під рукою, адже з моменту початку "операції", на відволікання часу у вас не буде.
Інгредієнти:
• Сир - 500 г
• Сода харчова - 1 ч.л.
• Масло вершкове - 1 ч.л.
• Зубчик часнику
• Чебрець (чебрець)
• Мускатний горіх
• Цукор
• Сіль
Процес:
1. Приготуй сіль, цукор і соду, перемели мускатний горіх, дістань часник і вимий чебрець.
2. У сотейнику ретельно розімни сир з содою до однорідної маси. Прислухайся як він ласкаво починає співати, наче листя шелестить :) Так-так, це важливо! Сир можна брати будь-якої жирності. Чим жирніше, тим ніжніше буде сир.
3. Розітри в ступці зубок часнику, дрібненько нарубай чебрець.
4. Все це змішай з дрібкою солі і розітри до стану пасти.
5. Відповідальний момент! Ставимо сотейник на дуже маленький вогонь, і з цієї хвилини не відволікаючись постійно помішувати. Сирок не має права пристати до дна! Поступово він почне ставати рідким і трохи пінитися. Помішуючи, топимо до того часу, поки не розтануть всі грудочки сиру.
6. Знімаємо з плити, додаємо підготовлені спеції, додаємо сіль і цукор за смаком. Поки сирок гарячий, поклади ложечку вершкового масла і добре виміси.
Вітаємо! Ти - наш герой :)
Дай сирку трохи відпочити. При кімнатній температурі він застигне і стане за текстурою схожим на класичний плавлений сир. З тостами, та й просто ложкою наминати одне задоволення!
А в нашому Cook Book ти знайдеш базові рецепти тесту, соусів і кремів! Детальніше ТУТ.