Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Що таке wish-ліст?

Віш-ліст – це список бажаних подарунків. Він може бути складений для різних приводів, на спеціальній платформі або іншому ресурсі, будь то пост у соціальних мережах або таблиці Excel. В англійській мові слово wishlist говорить саме за себе: wish - бажання, list - список.

Ми користуємося англіцизмом тому, що коріння у складання таких списків у різдвяних листах до Санта-Клауса. Діти писали про подарунки на Різдво, батьки намагалися ці бажання виконати. У нас ця традиція також з'явилася, але набагато пізніше. Листи адресувалися Дідові Морозу або Святому Миколаю.

Крім того, на початку XX століття в Америці стали поширені весільні реєстри — wish-лист подарунків до весілля. Цей винахід мережі універмагів Macy's мав корисливий характер — залучити більше покупців. Молода пара складала список речей, які б хотіла отримати з цих магазинів, а гості обирали щось звідти. Прийти на свято без подарунка або з подарунком не зі списку вважалося поганим тоном. Згодом стали дарувати гроші, сума яких збігалася із вартістю подарунка.

Наразі віш-лісти створюють на майданчиках Amazon, Aliexpress, Ebay, Etsy. В українських інтернет-магазинах теж можна створити віш-лист, але він, як правило, доступний лише власнику облікового запису.

Але це все списки бажань для товарів із конкретного магазину. А якщо потрібно щось із кількох? Для цього є спеціальні додатки, куди збираються посилання та примітки до бажаних подарунків.

Плюси віш-лістів

  • отримуєш у подарунок те бажане;
  • близькі не мізкуватимуть над тим, що подарувати;
  • розв'язує проблему «скільки витратити»;
  • допомагає кооперуватися з іншими для придбання дорогого подарунку;

Мінуси віш-листів:

  • позбавляє елемента сюрпризу;
  • можливі дублі подарунків;
  • зобов'язує дарувати речі зі списку;

Як скласти правильний список бажань?

Зібрати в одному місці потрібні штуки? Звучить начебто просто, але це завдання «зі зірочкою». Тому перш ніж скласти правильний список бажань, дай відповідь для себе:

  • Для кого?

Список бажань роблять універсальним, нагадуючи про нього перед приводом подарунка. Але буває так, що для колег окремо, для друзів окремо. Аж раптом ти не хочеш розкривати таємну любов до мультфільму My Little Pony?

  • На коли?

Колекцію різдвяних гномів непросто придбати влітку, а ось до зимових свят вони будуть дуже доречними! Правило працює і для подорожей - тури, високі сезони (кататися на сноуборді без снігу буде складно).

  • Чому це?

Найважливіше питання під час створення wish-листа — чому хочеш саме ці речі? Опустимо практичність застосування, адже не все приємне корисне та наділене глибоким змістом. Вибирай те, що радуватиме.


 

Актуалізуй. Бажання втрачають актуальність, речі знімаються із виробництва. Зрештою, щось зі списку бажань ти можеш придбати. Перевірити wishlist перед публікацією.

Не бійся дорогих подарунків. Наше уявлення про «нормальні» суми суб'єктивне. Тобі, напевно, знайоме бажання подарувати близькій людині те, що вона хоче, навіть якщо доведеться брати кредит. Повір, не тобі одному. Навіть якщо справа не дійде до кредиту, друзі можуть поєднатися для покупки чогось великого з віш-ліста.

Не соромся просити гроші. Як і подарункові сертифікати, гроші – це можливості. Вкажи реквізити банківської картки. Охочі привітати надішлють суму, яку вважають слушною. Такий спосіб зручний тим, хто далеко.

Приклад заповнення віш-листу

Список бажань на подарунок повинен мати як мінімум назву: «курс масажу», «планер з Гусьом», «антикварний посуд». Якщо знаєш, де це можна купити — постав посилання. Це полегшить пошуки того самого, з перламутровими ґудзиками.

Не відмовляй собі у нематеріальних пунктах у wish-листі! Додай туди перестановку меблів або вечір фільмів із Бредлі Купером.

Приклад wish-листа:


Оформлення та наповнення залежить від твоїх смаків та платформи. І насамкінець додамо, «правильний список бажань» — той, у якому є те, що ти хочеш.