Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

До свого осіннього меню обов'язково додайте цей рецепт Гарбузового пирога, яким ділиться головний кулінар нашої команди - Дарина Миронець Ми вже продегустували усім офісом цю смакоту, тож бажаємо і вам натхнення на кухні!
Інгредієнти:
Для гарбузової начинки: 
 • Гарбуз 500 г
 • Білий цукор 150 г
 • 2 яйця + 1 яєчний білок
 • Пакетик ванільного цукру
 • Цедра з половини лимона
 • За смаком: мускатний горіх, кориця
 • 2 столові ложки манки
Для пісочного тіста: 
 • Вершкове масло 125 г (охолоджене)
 • Пшеничне борошно 200 г
 • 1 яєчний жовток
 • Холодна вода 50 мл
 • Білий цукор 100 г
 • 0,25 ч. ложки солі
Процес приготування: 
 1. Очистість гарбуз, наріжте великими шматками та варіть близько 15 хвилин у киплячій воді. Він має стати м'яким.
 2. Відкиньте варений гарбуз на друшляк та дайте стекти зайвій рідині, охолонути. Зробіть з нього пюре, додавши цукор, на кінчику ножа меленого мускатного горіха, лимонну цедру та мелену корицю.
 3. Відділіть жовток з одного яйця та залиште його для тіста. Білок разом з трьома цілими яйцями додайте до гарбузового пюре. Додайте 2 ложки манної крупи. Добре вимішуючи, доведіть гарбузову масу до однорідної консистенції.
 4. У маленькій мисці змішайте яєчний жовток з водою та поставте в холодильник.
5. Наріжте вершкове масло маленькими шматочками.
 6. У великий мисці змішайте борошно, цукор та сіль. Додайте вершкове масло та вимішайте. Суміш має нагадувати борошно грубого помелу.
 7. Вимішайте тісто, повільно додаючи охолоджені жовток з водою.
 8. Покладіть тісто відпочити у холодильник на 20 хвилин.
 9. Розігрійте духову шафу до температури 190°С.
 10. Розкатайте тісто та перенесіть його у форму, сформувавши дно та стінки майбутнього пирога. Випікайте до світло-солом'яного кольору (близько 15 хвилин).
 11. Нагрів духовки зробіть мінімальним (150°С). Залийте начинку і випікайте ще близько 40 хвилин. Готова начинка не повинна бути рідкою.
 12. Вийміть пиріг з духовки та дайте йому трохи охолонути.

P.S. Рецепт цього пісочного тіста, а також інших видів ви завжди можете знайти у нашому Cook Book ТУТ.

Жовтий планер Cook book Gifty