До свого осіннього меню обов'язково додайте цей рецепт Гарбузового пирога, яким ділиться головний кулінар нашої команди - Дарина Миронець Ми вже продегустували усім офісом цю смакоту, тож бажаємо і вам натхнення на кухні!
Інгредієнти:
Для гарбузової начинки:
• Гарбуз 500 г
• Білий цукор 150 г
• 2 яйця + 1 яєчний білок
• Пакетик ванільного цукру
• Цедра з половини лимона
• За смаком: мускатний горіх, кориця
• 2 столові ложки манки
Для пісочного тіста:
• Вершкове масло 125 г (охолоджене)
• Пшеничне борошно 200 г
• 1 яєчний жовток
• Холодна вода 50 мл
• Білий цукор 100 г
• 0,25 ч. ложки солі
Процес приготування:
1. Очистість гарбуз, наріжте великими шматками та варіть близько 15 хвилин у киплячій воді. Він має стати м'яким.
2. Відкиньте варений гарбуз на друшляк та дайте стекти зайвій рідині, охолонути. Зробіть з нього пюре, додавши цукор, на кінчику ножа меленого мускатного горіха, лимонну цедру та мелену корицю.
3. Відділіть жовток з одного яйця та залиште його для тіста. Білок разом з трьома цілими яйцями додайте до гарбузового пюре. Додайте 2 ложки манної крупи. Добре вимішуючи, доведіть гарбузову масу до однорідної консистенції.
4. У маленькій мисці змішайте яєчний жовток з водою та поставте в холодильник.
5. Наріжте вершкове масло маленькими шматочками.
6. У великий мисці змішайте борошно, цукор та сіль. Додайте вершкове масло та вимішайте. Суміш має нагадувати борошно грубого помелу.
7. Вимішайте тісто, повільно додаючи охолоджені жовток з водою.
8. Покладіть тісто відпочити у холодильник на 20 хвилин.
9. Розігрійте духову шафу до температури 190°С.
10. Розкатайте тісто та перенесіть його у форму, сформувавши дно та стінки майбутнього пирога. Випікайте до світло-солом'яного кольору (близько 15 хвилин).
11. Нагрів духовки зробіть мінімальним (150°С). Залийте начинку і випікайте ще близько 40 хвилин. Готова начинка не повинна бути рідкою.
12. Вийміть пиріг з духовки та дайте йому трохи охолонути.
P.S. Рецепт цього пісочного тіста, а також інших видів ви завжди можете знайти у нашому Cook Book ТУТ.