Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

В чому унікальність Inspiring Calendar, які теми в ньому піднімаються та які відео варті особливої уваги. Про те, які прийоми допомагають практикувати англійську та як подолати 320 малюнків за мінімум часу, розповідають авторка ідеї та наповнення Іра Пєтрова та художник-ілюстратор Олександр Шатохін.
 



Від себе одразу зробимо ремарку, що спочатку календар за задумкою мав бути офісний, з англійською лексикою на бізнес-тематикою. Та після зустрічі Іриною, викладачем англійської в Green Forest, бізнес-коучем, концепція повністю змінилась: календар став подарунком з їжею для роздумів. З мотивуючими цитатами англійською та QR-кодами на кращі відео TED на кожній 7-ій сторінці.

Ірина Пєтрова, автор.

Як виникла ідея?
Я люблю дивитися відео з конференцій ТЕД, інтерв'ю, слухати аудіо-книги на тему мотивації і саморозвитку, дивитися документальні фільми і фільми засновані на реальних подіях. Я часто записую якісь ідеї / цитати, які мене вражають. У такі моменти осяяння мені шалено хочеться поділитися цією мудрістю з усім світом. Знаю випадки, коли одна почута вчасно фраза поклала початок масштабних змін в житті. В один з таких моментів у мене зародилася ідея, або навіть фантазія, зібрати колекцію цитат і зробити календар на подарунок сестрі. Буквально через пару тижнів у мене з'явилася можливість реалізувати цей проект навіть масштабніше, ніж я собі уявляла.  Тут не цитати на місяць або навіть тиждень, а на кожен день, з візуальним ефектом у вигляді цікавої ілюстрації від Олександра Шатохіна та посиланнями на відео. Його навіть можна використовувати як оракул: просто подумайте що вам потрібно почути саме зараз, відкрийте на будь-якій сторінці, прочитайте уважно цитату і подумайте як це стосується саме вас.

Для кого цей календар?
Цей календар для людей, які зацікавлені в саморозвитку, мотивації, самопізнанні. Він для людей, які люблять і хочуть відкривати для себе нове і прагнуть знань. Ви відкриєте для себе лідерів думок в самих різних індустріях. Більшість з авторів - наші сучасники, але є і такі мудрі вічні душі як Ганді.
Я б сказала що цей календар для людей будь-якої професії і покликання, кожен знайде там щось своє.

На які теми цитати?
Бізнес, сміливість, критика, доброта, любов до себе, лідерство, відносини.  Дуже багато цитати кожною людиною буде сприйнято індивідуально залежно від світогляду і ситуації, в якій вона знаходиться. Для когось цитата буде про бізнес, для когось про відносини з близькою людиною, а для когось взагалі про мистецтво.

Що за відео?
Всі відео так чи інакше відносяться до цитат. Вони ще глибше розкривають тему, знайомлять з ідеєю / автором. Це і практика мови, і безумовно можливість поглянути на деякі речі по іншому. Є відео, які змінили на краще життя мільйонів людей: відео з ТЕД конференцій, інтерв'ю, добірки топ 10 правил успіху.


 

Розкажи про себе і свій досвід вивчення та навчання англійської. Що тобі допомагало?
Я фактично вивчила мову на серіалах і аудиокнигах. Мені потрібно було в дуже стислі терміни підготуватися до IELTS.  З моменту початку підготовки я перестала дивитися / читати / слухати російською або українською. Навіть пошук потрібної мені інформації в інтернеті був англійською. Один з головних принципів, який мені допоміг - я обирала виключно те, що мене захоплює. Тоді я не сприймаю це як роботу / практику мови, мені це просто в кайф і відповідно легко витратити на це багато часу.

Мій нестандартний досвід вивчення мови звичайно впливає і на мій підхід до викладання. Я використовую в якості домашніх завдань відео, аудіокниги, фільми, серіали. Дуже приємно читати відгуки про те, що навіть за короткий інтенсивний курс студенти високих рівнів відчувають істотні поліпшення в сприйнятті на слух. Багато хто вперше в житті відмовляється від субтитрів, є студенти які і після закінчення курсів діляться тим, що аудіокниги міцно увійшли в їх життя і це круто.

Які з цитат твої улюблені?
Складно відповісти на це питання. Улюблених немає, є такі які аж в душі відгукуються. Не хочу спойлери давати, але дуже глибокий сенс у фразі яку Мішель Обамі сказала її мама. Я навіть зупинила книгу і закінчила свою прогулянку в тиші аналізуючи і переглядаючи різні ситуації і моє ставлення до них.
Дуже відгукуються цитати Теодора Рузвельта. Не дарма його знаменита промова змінила життя мільйонів людей і продовжує змінювати донині.
 



Які три відео ти хотіла б щоб подивилися всі?
Однозначно відео з конференцій ТЕД Брено Браун, Емі Перді і Мел Роббінс.
З Брено Браун почався мій шлях самопізнання і самовдосконалення. Я зараз слухаю її книгу і переосмислюю дуже багато.
Емі Перді людина, якою я безмірно захоплююся. Коли мені потрібна мужність, я думаю про неї.
Ідеї, ​​якими ділиться Мел Роббінс допомагають мені рухатись вперед і долати страх перед незвіданим.

Що / кого ти для себе відкрила в процесі роботи над календарем?
Я відкрила для себе автора Роя Т Бенета. Обов'язково хочу прочитати його книгу. На дуже глибокі і серйозні думки наштовхнули його цитати.
І звичайно в процесі роботи ще більше переконалася, що становлення особистості - це дорога довжиною в життя. Ніколи не буде моменту, коли можна зупинитися і сказати "Все, я закінчила. Можна перестати працювати над собою "!

Олександр Шатохін, ілюстратор календаря "Inspiring Calendar"
Instagram: shat.art88
 

Олександр, розкажіть про себе?

Привіт. Мене звати Олександр Шатохін і я ілюстратор. Не уявляю свого життя без малювання. Це одна з найважливіших речей у моєму житті, інша - це сім'я,  яка завжди мене підтримує і надихає.
Маю педагогічну освіту та художню школу. Полюбляю гарну музику та пригоди. Іноді настає момент, коли хочеться відволіктись від малювання, замовлень, переключитись так би мовити. І тоді я починаю готувати. Це моє хоббі та відпочинок. Під час готування я ні про що не думаю. 

Як саме народжуються ваші малюнки?
Зараз малюю переважно у цифрі, але починав, звісно, з традиційних матеріалів. Дуже полюбляю акварельні фарби, хоча вже давно нічого не малював ними. Хочу колись зробити якийсь цікавий проект саме аквареллю. Співпрацюю з ілюстраторським агентством Illustra, з видавництвами дитячих книжок (Крокус, Маміно). Малював для нашого наукового журналу Куншт, з закордонними клієнтами. Ось попрацював і з Gifty. Дуже приємна і плідна співпраця вийшла. Відчуття свободи та довіри. Я завжди відкритий до цікавих проектів та нових ілюстраторських викликів.

З якого саме продукту почалась Ваша співпраця з Gifty?
Це вперше в моєму ілюстраторському житті з’явився такий великий проект, де за короткий термін треба було намалювати такий великий обсяг ілюстрацій. А саме -  мотиваційний календар, календар з цитатами на кожен день. І це насправді круто, бо робота з такою кількістю малюнків (313 штук!) тримає тебе тривалий час у тонусі, такому собі ілюстраторському марафоні. 
 



Для кого цей календар? 
Та напевно що для всіх. Бо кожен може впізнати у певній цитаті свою ситуацію, проблему, а може, навіть, і самого себе. За допомогою цитат - порад зможе отримати відповідь на якесь своє питання. Принаймні у мене так було.
Цитати різноманітні та охоплюють майже повний спектр нашого життя. Мені хотілося в ілюстраціях якось цікаво подати текст: десь з гумором, іронією, саркастично. Сподіваюсь мені це вдалось. 
Отже цей календар може стати чудовим подарунком для абсолютно всіх, хто хоче дізнатись щось новеньке, хто полюбляє цікавинки, хто просто любить порозглядати цікаві картинки, хто хоче отримати відповідь на якесь питання чи ситуацію, чи навіть для тих хто хоче підтягнути англійську.

Роздивитись календар детальніше можна тут: Inspiring Calendar