Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Перед тим, як сформувати цілі і розпочати глобальне та короткострокове планування, варто замислитись над своїм життєвим балансом. У багатьох людей планування обмежується колом робочих задач, поїздок та зустрічей, витісняючи інші сфери життя, які дають їм внутрішній ресурс. Як перевірити свій баланс? Нижче зображені 2 «кристали», кожен з яких розподілений на 4 важливі життєві зони:

• Тіло - фізична оболонка, здоров’я, спорт, здоровий спосіб життя

• Відносини – соціальний аспект, родина, друзі, спілкування

• Діяльність – робота, навчання, професійний розвиток, тренінги

• Душа – сенс, нематеріальне, духовні цінності, яскраві враження, поїздки, захоплення, мистецтво, тобто все, що є «для душі»

Перший кристал повинен відображати те, як ви зараз розподіляєте свою життєву енергію. Обсяг життєвої енергії – це не обов’язково час. Адже ми можемо проводити на роботі не більше 8 годин, але якщо ми продовжуємо думати про робочі завдання вдома, навряд чи витрачена енергія відповідатиме робочому часу.

У кожній з 4 частин першого кристалу запишіть той відсоток життєвої енергії, який ви витрачаєте на цю сферу зараз. У сумі повинно бути 100%. Потім перейдіть до другого кристалу та визначте, скільки відсотків ви хочете вкладати у кожну зону. Ідеально збалансований варіант – це по 25% у кожному сегменті. Але бувають у житті періоди, коли ми свідомо погоджуємось на певний дисбаланс – і це вже тільки наше рішення.

Після оцінки «як хочу» запишіть 3-5 конкретних дій, які ви виконаєте вже протягом місяця, щоб збалансувати своє життя. Адже життєвий баланс – це важлива складова для досягнення ваших цілей.

Більше порад завжди у нашому PLANNER.

Планування року з Гіфті та кристал балансу