Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Не наважуєтеся здійснити свою заповітну мрію? Чекаєте кращих часів? У цьому інтерв'ю розмова з талановитим кондитером, власницею MAVA Сakehouse - Марго Марфенко, яка втілила мрію в реальність.

Власниця кондитерської Марго Марфенко

Я пам'ятаю розмову років 5 назад, коли ти ще була адміністратором в Yappi і проводила кулінарні майстер-класи англійською в Green Country. Ти вже тоді мріяла про своє кафе... Як зароджувалася ідея? Чи важко було починати?

 

Так, мріяла я про кафе ще на парах університету, коли навчалася на маркетинговому факультеті. Ідея зародилася від нестримного бажання робити людей щасливими за допомогою своїх тортів! Пам'ятаю мене навіть спеціально запрошували до себе на дні народження мої одногрупники, адже хотіли отримати торт в подарунок:)

 

Мені здається, що втілення цієї ідеї могло б дуже затягнутися ще так років на 5, не будь Вані поруч. Я навчена думати, що для будь-якого стартапу потрібен бізнес-план, величезний капітал, сила-силенна терпіння і багато корисних зв'язків. У нашому з Ванею випадку, була тільки величезна МРІЯ і багато корисних зв'язків. Лише за допомогою вміння домовлятися і якісного продукту, ми змогли втілити мрію в реальність! І так, це було зовсім нелегко)

 

Зараз нам вже два місяці і ми досі "відкриваємося". Щось додаємо до фасаду, дофарбовуємо деталі (під настрій) і допрацьовуємо меню. Але все це нормально, і ми багато чому вчимося вже в процесі)

 

Що означає MAVA?

 

Назва народилася в один вечір після того, як я перебрала сотні варіантів "Cake-щось там" і зрозуміла, що вже нічого нового немає. Ваня якраз працював менеджером в іншому ресторані і я навіть і не планувала витягувати його з улюбленої роботи. Але за тиждень до того, як ми знайшли приміщення, він пішов з роботи і сказав мені, що не хоче, щоб я починала все це сама. Напевно, бачив, що я просто можу поїхати з котушок і закінчу нервовим зривом, проводячі безсонні ночі в розрахунках бізнес-плану. Ось я і подумала, якщо це буде нашим першим сімейним проектом, чому б не назвати це МА (рго) ВА (ня)!

Інтерв ю з Марго Марфенко

Що найскладніше в вашому бізнесі? Як ви розподіляєте обов'язки з Ванею? Хто на кухні головний?

 

Найскладніше в нашому сімейному бізнесі зараз... хммм, це, напевно, навчитися розділяти роботу з особистим. Але про це довго писати і тут може вийти ціла стаття про шлюб, сімейні стосунки і топ-10 речей, які не потрібно говорити чоловікові коли ви працюєте разом) На кухні і з десертами головна фея - я, як Ваня любить говорити: "Ти мозок цього проекту, а я - руки ". Так у нас і заведено, я придумую, Ваня - втілює. Dream Team, коротше кажучи!

 

Хто вам допомагає?

 

Нам дуже допомагає наша сім'я, батьки Вані. Разом з Іваном, власне, і втілили все задумане з дерев'яних меблів в нашому кафе. Мої батьки допомагають вести бухгалтерію, тому що мама бухгалтер, а батько - творець найсмачнішого талійського морозива і просто людина корисних зв'язків.

 

Так, у вас дуже душевний інтер'єр і такі красиві полки у вигляді букв MAVA!

 

Кондитерська Мава

Що найчастіше замовляють? Як зробити замовлення ваших смачненького, наприклад, для дня народження?

 

Про десерти я можу говорити довго, але їх краще пробувати! У нас представлено меню з 15 варіантів тортів, які клієнти можуть замовити в будь-яку пору року, а в залежності від сезону, ми доповнюємо меню новими варіантами. Я обожнюю весільні замовлення і з кожної нареченою люблю вести підготовче листування, зустрічі та дегустації за потреби. Також ми співпрацюємо з талановитими флористами, декораторами та аніматорами. Це допомагає створити комплексну пропозицію для клієнтів на будь-яке свято.

 

Що ти любиш готувати найбільше?

 

Найбільше люблю готувати Павлову і крем-брюле. Ця скоринка з карамелі зазвичай зводить мене з розуму :)

 

Інтерв ю Гіфті з Марго Марфенко власницею кондитерської

Чи є у тебе на кухні ритуали? Наприклад, моя сім'я була взагалі не релігійна, коли моя мама ставила пиріг в піч, говорила, що його треба перехрестити :)

 

Ритуалів немає, але завжди молюся Богу коли роблю доставку ярусних весільних тортів! Без дива по нашим дорогам не обійтися ;)

 

Яким ви бачите майбутнє МAVA? Куди хочете розвиватися? Чи плануєте відкривати мережу?

 

Ми мріємо відкрити франшизу і продавати її по всьому світу сім'ям, у яких перші літери імені будуть також Ма і Ва. Ось, наприклад, в Італії наші дистриб'ютори інгредієнтів для морозива і просто друзі нашої сім'ї - МАсіммо і ванна, будуть першими :)

 

Дякуємо за інтерв'ю! У вас чудове сімейне кафе і шалено смачні десерти. Особливо мені сподобалися маленькі бізешки :)

 

А в нашому магазині до 10 липня загальна з MAVA акція! Замовляйте будь-який фартух або Cook book Гіфті - отримуйте коробочку бізе в подарунок!

 

Кафе Мава

 

Підписуйтесь на сторінку MAVA в Facebook або Instagram і, звичайно ж, заходьте в їх кондитерську: вул. Драгоманова 2, (067) 253-57-48.

 

Інтерв'ю підготувала Світлана Грибенюк