Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Про ідею, супер-сили, та деякі факапи одного "Англійського’‘ блокноту та людей, які його створювали розповідає авторка ідеї - Світлана Грибенюк:

"Задумка була така: зробити блокнот, який стане чарівним пенделем для вашої англійської і виробить звичку вчити щодня. 
Ми довго його виношували, розробляли, потім відклали друк на півроку через карантин, і я надзвичайно щаслива, що нам попри все вдалося реалізувати задумане. Блокнот вийшов красивий, зручний і практичний. Класний подарунок зі змістом. Внизу кожної сторінки є міні-сет англійської: підбірка лексики / qr-коди на статті та відео, а в кінці блокноту – кілька граматичних табличок. 

 Блокнот - тренер англійської Everyday English Notes

- Як виникла ідея використовувати Qr-коди?
 Qr-коди – це крутий винахід. Скануєш значок з телефону – і вуаля, навіть не потрібно нічого набирати, відразу потрапляєш на статтю або відео. Наші 90 малесеньких Qr-кодів замінили добру сотню сторінок друкованого тексту та пару дисків з відео. Дуже зручно і компактно. 
Але з qr-кодами у нас пов’язаний і один факап.   
Коли ми отримали перший примірник блокноту на руки, то зрозуміли, що забули вставити 3 qr-коди для тестів, тому вирішили надрукувати їх на закладках. Весь тираж надруковано і запаяно, а ці qr-коди раптом перестають працювати. 
Справа була в тому, що згенерували ми їх на одному сайті, який таким чином заробляє: вимагає оплату за повторну активацію кодів на рік. І нам довелось на це піти. 

 

Блокнот для англійської EEN з Qr-кодами
 
- Ох, зі створенням одного блокноту стільки виявляється нюансів!?
Взагалі, мало хто замислюється над тим, скільки людей бере участь в народженні таких продуктів. Лише в самій типографії в процесі створення блокноту задіяно біля 10 людей: друкар, репрограф, технолог, кілька перепльотчиків, ламінувальник, лакувальник, пакувальники, менеджер… і від кожного залежить якість продукту.  Мабуть тому перед виходом подібних новинок в Gifty мені завжди сниться, як я народжую. Рівень хвилювань дуже подібний, адже кожна дрібниця тут важлива. 
Я дуже вдячна авторам – Насті Брандт, Ксюші Муравській та ілюстратору Даші Мощенко, яка намалювала для нього 90 класних ілюстрацій і Наталі Романів-Чиковій за увагу до деталей. Кожна з цих дівчат буквально вкладали свої розум і душу в цей блокнот, тому вам однозначно варто розпитати про їх думки, почуття та враження про створення цього нестандартного “англійського тренера”!

Автори блокнота Everyday English Notes
фото : Саша Шергіна 

Про англійський блокнот з Ксюшею Муравською 

- Ксюша, привіт! Давай почнемо з декількох слів про тебе?
Мене звати Ксюша і я викладаю англійську у Green Forest вже 9 років. До речі, вивчила цю мову саме там, зрозуміла, що то любов і покликання, і так і залишилася в Green Forest вже у якості викладача. Не уявляю свого життя без настільних ігор, квестів, викликів та красивих блокнотів. Тому коли мені запропонували стати одним з авторів красивого та ще й корисного блокноту, я з радістю прийняла цей виклик.
 

Ксюша Муравська про англійський блокнот EEN

 

- Для кого цей блокнот?
По-перше, для тих, хто любить записувати свої плани від руки, а не в Google Calendar. А по-друге, для тих, хто хоче щоденно працювати над своєю англійською, але не знає, які слова вчити чи які ресурси читати. Кожен розворот містить 3 слова чи фрази на першій сторінці та qr-code, що відправить вас на статтю чи відео - на другій сторінці. Тобто не треба самостійно шукати щось цікаве, ми з Настею Брандт зробили все за вас. Вам залишається лише регулярно записувати щось у блокнот і паралельно прокачувати свої знання.
 
- Які слова ти старалась підбирати? для якого рівня? Яка була основна складність в вибору слів? 
Я прекрасно розуміла, що якщо орієнтуватися на початкові рівні, то контент вийде не настільки цікавим. Якщо ж за орієнтир брати старші рівні, то всім іншим може бути заскладно. Тому, перемогла золота середина та рівні Pre-Intermediate та Intermediate. Але я впевнена, що старші рівні також можуть знайти в блокноті нові слова.
Коли я підбирала слова, то вже мала список статей та відео від Насті Бранд, співавторки блокноту. Тоді я подумала, що було б непогано, коли на одному розвороті стаття і слова максимально пов’язані. Якщо qr-code вас перекидає на відео про погоду, то будьте готові, що сьогодні ви вивчите три нові weather idioms. Звичайно, не до всіх ресурсів можна було підібрати тематичні списки слів, тому я просто думала про те, що мені б було цікаво вивчити, якби я купила собі такий блокнот.
Якщо я скажу, що підбирати слова було легко, то це буде неправда. Спочатку я думала, що підібрати 3 фрази, це легко і тут роботи на пару днів. Але це зовсім не так. Спочатку обираєш тему, потім шукаєш чи згадуєш цікаві фрази на цю тему. Потім дивишся на них ще раз і кажеш собі «Ну, Ксюша, і кому ці слова будуть цікавими? Їх навіть твоя мама знає, а у неї рівень Elementary». Замінюєш одні слова на інші. Особливим челленджем був переклад. Бо буває так, що англійською це одне слово, а українською – ціла фраза. Тому намагалася перекласти лаконічно і при цьому донести суть.

 

Блокнот для англійської всередині

 
- Чому саме ці граматичні теми ти обрала - бо вони найважчі чи чому?
Як викладач, я знаю, що всі студенти мріють про табличку, в якій були б усі часи. І щоб там було все гарненько: формули, сигнальні слова, приклади, правила. Часи – це основа, а знання часів – це must!
Фразові дієслова, артиклі, неправильні дієслова – це саме те, що студенти зазвичай не люблять. Але якщо ці списки і правила будуть красиво оформлені у вашому улюбленому блокноті, то є більше шансів, що ви їх полюбите і англійська піде, як по маслу.
 
- Чому ти додала тест і як ними користуватись?
До блокноту є аж три тести. На кожну третину слів по 1-му тесту. Коли ти щось робиш, то цікаво відслідковувати свій прогрес. Якщо це заняття спортом, то ти бачиш свої результати на вагах чи в дзеркалі. Якщо це читання – то бачиш прочитану кількість сторінок чи книг за рік. Найпростіший спосіб побачити свій прогрес у вивченні мови – пройти тест, що дізнатися які фрази ви засвоїли краще, а на які варто ще раз звернути увагу.

- Можна пару слів про те як ти сама вчила англійську, може якісь лайфхаки як запам‘ятовувати слова і тп.
Найкраще, що придумало людство для вивчення слів – Quizlet. Це додаток, у якому можна створювати, чи знаходити вже готові списки слів, та вчити їх за допомогою різних ігор.
У вивченні мови головне - це постійна практика. Читайте, дивіться серіали, відвідуйте розмовні клуби та не робіть тривалих перерв. Сподіваюся, що наш блокнот допоможе виробити звичку і присвячувати англійській хоча б трохи часу кожного дня.

Про англійський блокнот з Настею Брандт

- Настя, привіт! Розкажи трохи про себе?
Привіт, я Настя і вже майже 10 років я працюю в Green Forest з сайтом, соціальними мережами і займаюсь пошуком цікавого і водночас корисного контенту для вивчення англійської мови. Впродовж цих років я спостерігала за процесом вивчення та викладання англійської з різних сторін, побувала і в ролі студентки, і назбирала багато інсайтів у викладачів. Все це дало мені більш глибоке розуміння теми вивчення англійської мови, яким я і поділилась у блокноті.

Настя Бранд з блокнотом EEN
 
- За яким принципом ти відбирала контент для блокноту? Для кого цей контент?
Я точно знаю, що вивчити англійську може будь-хто, було б бажання та ресурси. Саме над другим я і працювала. Контент для вивчення англійської на сайті Green Forest вже давно пройшов всі етапи відбору і він там найкращий без питань. Тож для блокноту я відібрала те, що отримало найвищу оцінку від студентів та відвідувачів сайту. Тут вам і навчальні відео, і розважальні рубрики, і почитати, і поспівати, і, навіть, посміятись. Весь контент створений саме для тих, хто вивчає або цікавиться англійською, тож складні теми сприймаються легко. Це базова англійська, яка рано чи пізно знадобиться всім. 
 
- Чи є прив'язка до рівня знань?
Прив'язки до рівня немає, тому що контент досить універсальний і базовий. Підійде всім і кожен знайде для себе щось цікаве. В блокноті ви знайдете посилання на різні види контенту: відео, статті, аудіо, історіїї для читання, корисні добірки. 

Блокнот для прокачки англійської - табличка 

- Чи є у тебе улюблені відео або статті, які ти неодмінно б радила подивитися / почитати всім?  Можливо, улюблені автори.
Важко виділити 1 статтю чи відео з усього блокноту, адже кожне з них було ретельно відібране і вже давно улюблене за замовчуванням. Але, як типовий меломан, раджу звернути увагу на рубрику Sing and Learn, де наші викладачі беруть популярні пісні і розкладають їх на граматику та лексику. Після такого розбору весь текст пісні стає повністю зрозумілим, а підспівувати улюбленому виконавцю стає ще цікавіше. 
 
- Можеш дати якусь пораду тим, хто вивчає?
Всім, хто прагне вивчити англійську, хочу порадити:
1. не боятись говорити з помилками і побороти розмовний бар'єр, 
2. вивчати англійську за допомогою улюбленого хобі: чи то перегляд серіалів, читання улюблених журналів чи постів блогерів в Instagram, але все тільки англійською. Навіть якщо спершу це зовсім не зручно і здається, що нічого не вийде, з часом ви відчуєте, як кожне слово стає більш зрозумілим і мова вже здається не такою страшною.

Про англійський блокнот з дизайнером Даною Мощенко

- Дана, привіт! Розкажи нам про свій досвід участі у створенні блокноту? Яку роль відіграють в ньому ілюстрації?
 Привіт! Мені подобаються комплексні проекти, і Еveryday English Notes - саме один з таких. У цьому блокноті добре все: круті фрази з розмовної англійської, цікавий інтерактив з піснями, відео, граматика і навіть тести.

Блокнот - тренер англійської у дизайнера Дани Мощенко

 Кожен день ми використовуємо смішні, безглузді, іноді серйозні слова і сенси. І дуже круто, що ми можемо вивчати іншу мову і відчувати її. Тому, мені здається, що слова + картинки - це ідеальне поєднання, щоб навчитися саме ВІДЧУВАТИ мову і урізноманітнити свою щоденну “рутину слів” класними фразочками. Моє завдання як дизайнера і ілюстратора полягала саме в тому, щоб допомогти людині відчути текст і зрозуміти суть слів - важко, але цікаво!
Сподіваюся, що у нас вийшло створити блокнот зі змістом, який буде радувати і інтригувати кожного, хто любить вчитися, жити і досліджувати!"

Замовляй англійський блокнот - Everyday English Notes.
А ще можеш обрати дещо цікаве з нашої Англійської колекції!