Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

В Ґіфті відкрилася виставка робіт Сергія Майдукова. 16 робіт, присвячених Києву, можна побачити вживу до 18 листопада 2019 року, а також придбати постери, випущені лімітованим тиражем. 

"Київ люблю щиро, ніжно та вкрай нервово." 

               - Сергій Майдуков. 

 

Перша виставка робіт художника Майдукова

   

Сергій Майдуков - легендарний український ілюстратор, чиї роботи прикрашають сторінки журналів The New Yorker, Washington Post, The Guardian та багатьох інших іноземних та вітчизняних видань. Багатьох дивує, що це перша виставка Сергія і відбулася вона у невеликому арт-просторі Ґіфті. Але поспілкувавшись з Сергієм стає зрозуміло, чому він обрав саме такий  камерний формат виставки: без розмаху, пафосу, гучних промов та в компанії друзів. На відкритті він розповідав і слухав історії, малював автографи всім охочим, ділився Києвом і пригощав вином в дворику Ґіфті. 

   Тут ми залишимо кілька цитат Сергія про те, як він сприймає місто, як обирає собі ,,моделей‘‘ , а також про його плани на серію Kyiv City Drawing. Поділимось також фотографіями з відкриття виставки, яке відбулось 18 жовтня та враженнями деяких гостей. 

 

Український художник Сергій Майдуков з первою виставкою робіт

 

    Київ для мене... Глибокий, красивий, незвичайний, з жагою до життя та змін, і в той самий час пригнічений дірявими тротуарами, рекламою, брудними "Богданами", кличками, столарами, войцеховськими, бабушкіними, вавришами і, звичайно, простими людьми - нами, що хочуть брати, і не давати нічого в замін. Звичайно ж, зміни відбудуться, це питання часу. Але дуже хочеться, щоб до цього часу ще щось від Києва лишилось. Трьома скверами за три роки не переважити 100-ти висоток за пів роки.

 

Лімітовані постери Майдукова

 

... Я обираю не стільки "моделей", скільки світло та настрій місця. Позачергове право пізнєрадянського модернізму. Але я не завжди можу впоратися з багатством форм так, щоб не спростити красу.

 

Гості виставки в шоу румі Гіфті

... Улюблених місць у Києві - просто хмара, але я думаю, що якщо про них говорити вголос, вони одразу для мене скинуть свій шарм.

...Тиждень обираю, за дві години малюю, відразу в кольорі. 

 

Гості виставки в шоу румі Гіфті в Києві

 

Я би зробив 70 картинок, відібрав би з них 50, зібрав разом та видав 100 квадратних альбомчиків. Мети, крім любові до Києва, немає. Як, власне, і у виставки.

 

Гості виставки в Гіфті

 

Віталій Бугара, художник:

Буває, що нам пощастить побачити знайомі місця очами художника. І ці місця стають яскравішими, виразнішими, простішими і зрозумілішими. А від так - ближчими до серця. Сергієві замальовки Києва ніби світлини, зроблені крізь фільтри його уяви та майстерності. Вони приваблють,  захоплюють і надихають озиратися і відшукувати магію у всьому що оточує. 

Вдячний Сергію, Гіфті і всім причетним до організації виставки.

 

Гості виставки в шоу румі Гіфті на Костьольній

 

Наталія Лібет, продюсерка:

Що мені подобається у роботах Сергія, це - багатошаровість розповіді, багатогранність кольорів, іронія, ну і впізнаваність. Дивлячись на його роботи, часто я кажу собі: хмммм, а я це так не бачила ... І розглядаю, і розглядаю далі і більше.

 

 

Гості виставки Майдукова в шоу румі Гіфті

 

Фото : Саша Шергіна


Виставка буде відкрита в студії Ґіфті до 18 листопада 2019 року

Адреса: вул. Костельна, 4, код 1380.

Години роботи: пн-пт, 10.00-19.30.

 

Тут ви можете знайти постери, сумки та блокноти з роботами Сергія Майдукова.

Тут посилання на всі фото з виставки.

Тут 5 історій з життя Сергія Майдукова.

________

Якщо ви бажаєте більше знати про Сергія Майдукова - ми підібрали для вас кілька інтер‘ю, підготовлених різними українськими виданнями: 

 

✔️  The Ukrainians 

✔️ БЖ

✔️ Відео для Bird In Flight magazine

✔️ Платформа


Колекції Ґіфті з принтами українських ілюстраторів.