Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% ЛЮБОВ | 30% МАГІЯ | 10% БЕЗУМСТВО
 

Цей тиждень у нашій країні святкують Масляну. Ми, звісно ж, не могли оминути цю тему, а тому наша Даринка підготувала для вас кілька своїх фірмових рецептів. Записуйте!

Рецепт тіста на солодкі млинці:

  • • 3 яйця;
  • • 600 мл молока;
  • • 2 стакана борошна;
  • • 4 ст.л. цукру;
  • • 0,5 пакетика ванільного цукру;
  • • сода на кінчику ножа;
  • • сіль на кінчику ножа.

Процес приготування:

  • • Вінчиком у мисці збити яйця з цукром до появи піни, додати вільний цукор та добре перемішати.
  • • У яєчно-цукрову масу додати 1 стакан борошна, соду та сіль. Збити вінчиком до однорідної маси.
  • • Поступово збиваючи додати другий стакан борошна. Тісто має нагадувати рідку сметану та бути однорідним. Якщо воно надто рідке, можна додати ще борошна, якщо надто густе - молока.
  • • Смажити на добре розігрітій сковорідці змащеній соняшниковою олією.

Начинку краще класти ще в гарячі млинці та завертати їх трикутниками або трубочками.

Рецепт млинців від Гіфті

Начинка 1. Шоколад з бананами.

• 180-200 г чорного шоколаду. 3 банани. Цукрова пудра.

Банани нарізати кільцями. Розтопити шоколад на водяній бані (в каструлю налити води, довести до кипіння, а зверху у миску покласти порубаний шоколад). До шоколаду можна додати шматочок вершкового масла, тоді він матиме маслянистішу текстуру. Змастити шоколадом млинець, покласти на шоколад шматочки бананів та загорнути. Посипати млинці цукровою пудрою.

Начинка 2. Апельсини з лікером.

• 500 мл свіжовичавленого апельсинового соку, 20 г вершкового масла, 6 ст. л. цукрової пудри, 4 ст. ложки апельсинового варення (можна замінити свіжим апельсином), 2 ст. ложки лікеру.

У каструльці довести до кипіння апельсиновий сік, додати вершкове масло, цукрову пудру, апельсинове варення, добре перемішати та залишити кипіти на маленькому вогні на 15 хвилин, соус має загустіти. Додати лікер та прокип’ятити ще 3 хвилини. Цим соусом поливати смажені млинці.

Начинка 3. Сир з родзинками та курагою.

• 500 г домашнього сиру, 2 ст.л. сметани або густих вершків, 200 г родзинок та 200 г кураги, 1 жовток, 1 ст.л. цукрової пудри, 0,5 пакетика ванільного цукру.

Родзинки та курагу залити окропом та залиши у ньому на 5-6 годин, після чого воду злити. Сир протерти через сито до однорідної маси, додати сметану та жовток, добре перемішати. Додати до сирної маси родзинки, курагу, цукрову пудру та ванільний цукор. Начинку класти у смажені млинці, після чого їх потрібно 15-20 хвилин запікати у духовці.

Кук бук в еко шкірі Гіфті

Начинка 4. Яблука з горіхами.

• 4 середніх яблука, 50 г цукрової пудри, 20 мл води, 70 г суміші горіхів, кориця за смаком

Горіхи порубати на шматочки. Яблука почистити та нарізати маленькими кубиками. У каструльку налити воду, висипати цукрову пудру та помішувати, доки цукрова пудра не розчиниться. Додати яблука та горіхи, варити 5 хвилин, доки яблука не стануть м’якими. Додати до яблук корицю за смаком. Готову суміш класти у смажені млинці.

Начинка 5. Сирно-вершковий крем.

•  340 г холодного вершкового сиру Нochland, 115 г вершкового масла кімнатної температури, 100 цукрової пудри

Вершкове масло збити разом з цукровою пудрою до однорідної маси. Додати вершковий сир та збивати ще впродовж 5 хвилин. Можна додати екстракт ванілі або якісь інші аромати. Суміш класти на холодні млинці

Рецепт цієї начинки чудово підійде не лише для млинців, але й як крем для тортів та тістечок.

І не забудьте ці рецепти зберегти в своєму кулінарному блокноті. Смачного!

Кулінарний щоденник

Рецепти і фото підготувала Дарина Миронець