Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

BIG SUMMER SALE з 10.07 до 12.08
 

Кінець року – час для підбиття підсумків та будування нових грандіозних планів. Хочете, аби ваші задуми ставали реальністю? Навчіться правильно планувати, скориставшись нашими порадами.

ТОП 5 плюсів на користь планування часу

  1. Завдяки плануванню, ви нічого не забуваєте. Не потрібно тримати у голові купу інформації і хвилюватись про те, що ви могли щось прогавити.
  2. 1 хвилина витрачена на планування, у середньому економить 10 хвилин часу впродовж дня. Таким чином ви встигає зробити задач значно більше.
  3. Ви приймаєте свідомі та вигідніші для вас рішення. Адже завдяки плануванню легше оцінювати свою роботу, робити висновки.
  4. Вам стає легше перейти з однієї справи на іншу. Планування дозволяє завчасно обдумати свої дії, розподілити час на ту чи іншу роботу.
  5. Ви ефективніше використовуєте свій робочий час, тож зможете швидше досягнути своїх глобальних цілей.

Планування часу з планерами

З чого почати?

Яку б систему планування ви не використовували, в основі завжди лежатиме базовий принцип – це принцип послідовності. Тобто планування будь-якого відрізку часу потрібно робити з урахуванням планів нижчого, глобальнішого рівня. Наприклад, якщо ви плануєте на день, спочатку перегляньте свої плани на тиждень і на основі них вирішіть, що ви будете робити сьогодні. Якщо плануєте на рік, поверніться до своїх довгострокових цілей і плануйте рік, виходячи з них. Якщо постійно дотримуватись цього принципу, кожного дня ви будете займатись тим, що відповідає вашим життєвим цінностям та глобальним цілям. Саме тому починати слід з головного – визначення, що є для вас найважливішим у житті.

Види цілей:

  • Життєві цінності
  • Глобальні цілі
  • Довгострокові цілі (5-10 років)
  • Короткострокові цілі (на 1 рік)
  • Завдання на місяць
  • Завдання на тиждень
  • План на день

Цілі можна ставити по-різному, але краще робити це таким чином, щоб потім їх досягати. Найбільш відомий і корисний підхід до постановки цілей – підхід SMART. Це абревіатура, кожна літера якої означає один з критеріїв постановки цілі. 

Як використовувати SMART? 
Перш за все запишіть свої цілі позитивно і у теперішньому часі, без частки «не». Наприклад: «У ... році я володію англійською мовою на рівні Advanced і здаю міжнародний іспит IELTS». Потім послідовно перевірте свою ціль на кожен з п’яти критеріїв SMART. Якщо ви не дотримались якогось з критеріїв, додайте необхідне у записану ціль або переформулюйте її. Про SMART знає багато людей, але мало хто дійсно використовує цей простий підхід у своєму житті. Будьте тим, для кого знати – означає робити. 

У плануванні вам також допоможуть наші БЛОКНОТИ, які мають спеціальні форми для планування на тиждень, місяць і кілька років. PLANNER  і серія WRITE&DRAW.​

Майм менеджмент з планерами