Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

BIG SUMMER SALE з 10.07 до 12.08
 

Напередодні Нового року кожен з нас — трохи чарівник. Натхненні казковою місією створити свято, поспішаємо у магазини декору, на ярмарки та досліджуємо безліч сайтів, щоб знайти Саме Ті подарунки на Новий рік. У цьому матеріалі поговоримо про те, як саме зустрічатимемо Кроличка, чим прикрасимо будинок, як підберемо освітлення, і найголовніше — у що вбиратимемо святкове дерево.

Важливо пам'ятати, що кожен будинок є унікальним, і відображає сутність своїх мешканців. Це твоя історія. Ми лише підкажемо, куди слідувати за білим кроликом, на що звернути увагу, щоб зробити її святковою.

Тож озброїмося безцінними інструментами, яких не купиш у жодному магазині — любов'ю та фантазією!

Вибір палітри та освітлення для приміщення

План того, як прикрасити будинок на Новий Рік, слід розпочати з палітри та освітлення. Тренд сезону 2023 – світлі тони. Не лише на думку дизайнерів, а й із практичних міркувань – в умовах блекаутів захочеться більше світла.

Якщо хочеться дотриматися традиційно святкової кольорової гами, спробуй такі поєднання:

  • білий із червоним;
  • білий, зелений, червоний (за бажанням, до цієї комбінації можна додати жовтий/золотий);
  • лавандовий + білий;
  • срібло з білим і блакитним.

Декоративні свічки та світлодіодні гірлянди прикрасять будинок на Новий рік у 2023 та стануть альтернативним джерелом світла. Тож починати декорування на початку грудня зовсім не зарано. Головне — запасись батарейками.

Якщо ти такий самий фанат свічок, як авторка цього матеріалу, то, напевно, встиг подумати: «Так, я до цього готувався все життя!» Навіть якщо ні, то користь свічок напевно встиг оцінити – їхнє приємне тепле свічення заспокоює та створює затишок. Але враховуй, ефективно висвітлити та прикрасити квартиру на Новий рік свічками непросто. Пам'ятай про правила пожежної безпеки! Не залишай надовго свічки без нагляду і тримай якомога далі від легкозаймистих матеріалів. І домашніх улюбленців. Цікаві вуса та носи можуть постраждати від вогню.

Ось які є ідеї прикраси квартири для твого будинку! Модифікуй їх, як підкаже серце — ми лише поставимо напрямок.

  • Є камін? Чудово! Новий рік та Різдво – найкращий час, щоб насолодитися його вогнем – не важливо, живим чи електричним. Додаткову казку в атмосферу додадуть каміну хвойні гілочки та світлодіодні ліхтарики.
  • Традиційні різдвяні вінки, прикрашені лампочками, — класика, яка ніколи не вийде з моди.
  • Якщо розмістити освітлення (як і решту новорічного декору будинку) навпроти дзеркал, його візуально збільшиться вдвічі.
  • Поєднання світла слід ретельно продумати заздалегідь. Теплі та холодні відтінки освітлення краще не комбінувати, оскільки це змаже загальну картину та внесе непотрібну “світлову еклектику” в інтер'єр.
  • Підвіски, що світяться — сніжинки або зірочки — розвішані вздовж вікон, створюють ефект зовнішнього освітлення.

Прикрашання вітальні на Новий рік

У вітальні приймають гостей, тут все просто. Але навіть якщо в тебе однокімнатна квартира, яка й офіс, і передпокій, і ця сама вітальня, поради теж підійдуть.

Крім натуральної колірної палітри, перевагу слід віддати й натуральним матеріалам: камінню, дереву, сухоцвітам та сухофруктам. Битву «штучна ялинка VS справжня» не чіпаємо. Але зауважимо, що непоганий варіант: розвісити кілька гілочок натуральної ялинки, щоб поселити в ньому ненав'язливий хвойний аромат й при цьому не морочитися з установкою.

Прикрашання спальні на новий рік

Казка новорічної ночі продовжується у спальні, де теж хочеться навести красу та затишок. Пропонуємо кілька ідей, як прикрасити кімнату. Для цієї кімнати ідеально підійдуть:

  • комплект постільної білизни у традиційній колірній гамі або святковим принтом;

  • різдвяний вінок над ліжком або на поличці, прикрашений дзвіночками;

  • тематичні новорічні прикраси будинку;

  • свічки на тумбочці та підвіконні;

  • декоративні подушки (не обов'язково на новорічну тематику, а й доречні весь рік);

  • гірлянди, що світяться (тільки пам'ятай, що різнокольорові миготливі лампочки в спальні вони зайво збуджуватимуть нервову систему, так що варто зупинитися на тематичному нічнику теплого кольору або на гірляндах-кульках).

Новорічний декор інших приміщень

Багато хто з нас воліє прикрасити тільки спальню або вітальню, але незаслужено обділяють увагою інші приміщення в будинку. Наприклад, кухню, або передпокій.

У передпокої чудово виглядатимуть рослинні композиції — лапник, ялинова гірлянда, або рослини, що цвітуть узимку — пуансетія, різдвяник, цикламен. Якщо у коридорі є дзеркало, обвійте гірляндою його раму. Тут можна згадати старий-добрий спосіб імітувати «засніженість» за допомогою зубної пасти. Прям як у дитинстві!

У декор дверного отвору чудово впишуться композиції з шишок, різдвяні вінки (натуральні чи штучні), гілочки та флористичні ідеї.

Прикрашання ялинки

Ми завжди говоримо «прикрасити ялинку», хоча насправді це може бути й сосна. Або кипарис. Або взагалі будь-яке хвойне. Або найрізноманітніші варіації на тему! Серед ідей декору легко знаходяться імпровізовані ялинки з книжок, штативів для фотоапаратів та стійок для одягу.

А можна спробувати встановити дідух — традиційний український атрибут Різдва, символ єдності, поваги до предків та пам'яті про них. Ним може стати житній чи солом'яний сніп, прикрашений стрічками, плодами чи квітами.

Оригінальному символу — оригінальні декорації! Ось альтернативи звичним кольоровим кулькам, які зараз створюють українські бренди:

  • керамічні фігурки;
  • дерев'яні прикраси;
  • скляні кулі із сухоцвітами всередині;
  • щось їстівне — пряники, цукерки, фрукти.

А також будь-які саморобні іграшки, на які вистачить фантазії! Для їх виготовлення можна організувати зустріч із близькими та друзями, щоб розділити з ним цей цікавий досвід.

Чим би не було ваше святкове дерево, його поява у приміщенні вже створює потрібний настрій, а процес прикрашання – чудова традиція.

Як бачимо, простір для фантазії на Новий Рік просто величезний — головне бажання, правильний настрій та готовність зустріти та провести 2023 рік красиво та із задоволенням.


А Ті Самі подарунки шукай у розділі Подарунки на Новий рік ;)