Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Чи знали ви, що повторювані речі надають людині відчуття впевненості та стабільності? Можливо, деякі з запропонованих нами ритуалів приживуться і у вашій сім’ї.

Щоденник сімейний від Гіфті

Особливі години.

Визначте на сімейній нараді особливі години, наприклад, для сімейного читання чи вечері. Живі казки, в яких діти справляються з актуальними для них труднощами несуть психотерапевтичний ефект. Години для розповіді історій пізніше можуть стати годинами для індивідуального читання.

Особливі дні тижня.

Наприклад, субота – день мами, і в цей день вона може відпочивати від домашніх обов’язків, кожна п’ятниця – день побачень, коли мама з татом проводять час разом (ходять в кафе, в гості, в кіно), дні відвідування бабусь та дідусів.

Колекціонування.

Придумайте, що саме ви будете колекціонувати сім’єю. Можливо, це будуть чашки або листівки з різних країн. Також ви можете ввести традицію колекціонувати «хороші новини» − писати записки з приємними новинами, складати їх в скарбничку та зачитувати в новорічну ніч.

Сімейне листування.

Організуйте спеціальне місце з конвертиками або поштовими скриньками для кожного члена сім’ї, куди можна класти записки, малюнки або маленькі подарунки. Можна також відвести сторінки для листування у цьому щоденнику.

Подарунковий блокнот Family diary Gifty

Ритуал вдячності дню.

Навчіться помічати приємні дрібниці: кожен член сім’ї має поділитися трьома позитивними спогадами за день. Можна супроводжувати ритуал запалюванням свічок.

«Зірковий» ритуал.

Сімейна валюта «Зірочки» − спосіб мотивувати дітей за хорошу успішність у школі, дотримання сімейних правил, додаткову роботу по дому або екстра-завдання навчального характеру. Проговоріть за що конкретно можна заробити зірку та нащо можна поміняти 10 штук. Можливо, це буде похід у кафетерій, аквапарк або нова іграшка.

Таємна мова.

Придумайте особливі жести, які передаватимуть секретний зміст (невдоволення, підтримки та ін.), а також особливі жести для вітання і прощання.

Cвої особливі сімейні традиції та ритуали пропонуємо записати та зберегти у Сімейному блокноті.

 

Лістівка Family is one of nature's masterpices від Гіфті

Матеріал підготувала Світлана Грибенюк, автор Family Dairy