Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Блокнот може служити по різному: для консервування спогадів і щасливих моментів, для досягнення цілей і приборкання часу, як мовний тренажер і не тільки… Навіть в наш час розмаїття гаджетів та різних онлан-додатків блокнот залишається тим простором, який радять освоювати психологи, філологи та бізнес-коучі.

Блокнот складається з 4 видів сторінок: блоки (розворот поділений горизонтальними смугами на 6 частин), смужки, крапки та чисті сторінки.

Блокнот для нотатків Pink Sticks від Гіфті

Теми та ідеї для використання блокнотів.

  1. ДЛЯ ПЛАНУВАННЯ

  Розвороти сторінок розділені на 6 блоків. Перші пару розворотів можна використати для планування року (один блочок – один місяць), а наступні сторінки – для тижневого планування (один розворот – один тиждень). Пам’ятаєте наші шкільні щоденники? Ми звикли саме до такого розміщення днів тижня, тому їх можна навіть не підписувати, достатньо написати дати. 

  Дехто пише багато і потребує для щоденних планів не один блок, а цілу сторінку. В такому випадку можна організувати свої записи наступним чином: в верхньому блоці - важливі та термінові справи, в другому – менш пріоритетні, а в третьому – те що може зачекати. 

  Також можна розміщати плани щодо сфери, наприклад, верхній блок – для робочих планів, другий – зі сфери навчання/розвитку, третій – для душі і тіла (зустрічі з друзями, концерти, вистави, косметолог і тп.  Це допоможе утримувати кристал балансу, адже в багатьох людей є певний перекіс в бік робочих процесів, і часу на те, що дає ресурс та енергію зовсім не залишається.

Гіфті блокнот для записів Блу Лівс

  1. ЯК ЩОДЕННИК ВДЯЧНОСТІ

Для того щоб почувати себе більш щасливою людиною психологи радять вести щоденний вдячності. Записуйте три речі, за які ви сьогодні вдячні цьому дню. Це може бути подяка незнайомцю, який підняв вам настрій дотепним жартом, а може другу, який підкинув вам класну музику, або факапу який вас чомусь навчив. В житті з нами трапляється стільки прекрасного, чому б не законсервувати ці щасливі моменти? 5 хвилин щодня – і за рік – цілий блокнот прекрасних спогадів. 

Блокнот Write and Draw Пінк Стікс із закладкою

  1. ЩОДЕННИК СПРАВ

Багато хто жаліється, що дні пролітають як мить,  і не зрозуміло куди витрачається дорогоцінний час. Є певне відчуття невдоволення собою із-за ілюзії, ніби нічого не встигаєш. Таким людям психологи радять щодня занотовувати 5-7 основних справ, що були зроблені. 5 хв. в день – і ви щасливіші в 5 разів!  

  1. ІДЕЇ та БАЖАННЯ

Блокнот може бути скарбницею ідей та бажань. Психологи радять завжди мати в запасі список із 50 бажань, великих і маленьких, який має постійно поповнюватись новими на заміну вже реалізованими. Бажання, які колись здавалися нереальними з часом можуть стати абсолютно доступними для вживання. Як казав Пікассо: «Все що ти можеш уявити» - реально».

В час конкуренції і високого темпу життя так важливо думати не лише про те, до ти МУСИШ, а й за про те, чого ти ХОЧЕШ.

Ідеї можуть бути пов’язані з роботою та творчістю. Також можна зібрати колецію речей, які варто спробувати: книжки які варто  почитати, міста, фільми, сайті, блоги, рецепти, музичні групи і тп. Хто щось порадив – в блокнот.

Блокнот для записів Keep looking від Гіфті

  1. ЩОДЕННИК ДЛЯ МОВНОЇ ПРАКТИКИ

Для вивчаючих іноземні мови блокнот є незамінним помічником. І тут  кілька варіантів організації своїх записів.

  1. Так як в блокнотів 4 види сторінок можна задіяти всі на різні типи нотаток: в блоки записувати нову лексику (так легше запам’ятовувати), на сторінках в лінію робити письмові вправи, в крапку - записувати таблички з правилами, а на чистих писати ессе або д/з.

  2. Можна використати методику «G7»: щодня записувати і вчити 7 нових слів і кожного 7-ого дня повторювати всі 35 слів. За рік це 2471 слів, без особливого напруження. Важлива системність, не можна пропускати жодного дня.  7 – оптимальне число для швидкого запам’ятовування. В недюлю - відпочиваємо і все повторюємо.

  3. Можна вести щоденник іноземною мовою. Кожного дня записувати 5-7 речень що сталося за день: кого зустрів, що зробив, за що вдячний цьому дню і тп. Або кілька фраз які були актуальнии цього дня. Дуже гарна вправа для тренування мовлення, формулювання думок і поповнення словникового запасу живою лексикою.

Ноутбук для нотатків Пінк дотс Гіфті

  1. СІМЕЙНИЙ ЩОДЕННИК 

Блокнот можна використовувати для запису спостережень за маленькою дитиною. В такі записи цікаво буде занурюватись коли дитина підросте. Про що можна писати?

  • Перші дитячі здобутки – перший зубчик, перші слова, перші кроки і тп

  • Про те, як змінюється дитячі інтереси і улюблені заняття

  • Спостереження за здоров’ям, фізичними показниками (зріст, вага – на сторінках в крапку)

  • Можна записати свою історію: як ви познайомилися з чоловіком, написати про своє дитинство та юність 

  • Безцінними також будуть історії про ваш рід: бабусь, дідусів і ваших пра-пра. Де жили, чим займалися, які мали таланти, сімейні традиції, родинні рецепти. 

  1. КУЛІНАРНА КНИГА

Блочна структура також дуже зручна для запису улюблених рецептів. 

Можна також зробити планер меню на тиждень.

Блоки для блокнотів із 4 видів сторінок Гіфті

Автор: Світлана Грибенюк

 

В Gifty є блокноти 4 різних стилів:

  1. Колекція Надьожної «Гусь» – для людей з почуттям гумору

  2. Колекція Даші Левчук – з ніжними патернами

  3. Колекція Віти Лопухіної – з надихаючими фразами та геометричними малюнками  

  4. Колекції ілюстраторів Насті Слєпцової та Сергія Майдукова.