Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Як знайти мотивацію для вивчення англійської та де черпати натхнення? Що допоможе систематизувати знання і що треба робити, щоб легко вивчити 1 095 нових слів? Для чого потрібні граматичні блокноти і як використовувати настільний англійський календар? Нам розповіла Настя Левченко - старший викладач і методист мережі шкіл англійської мови Green Forest. Також Настя є автором двох підручників, англійської календаря Happy English Year і співавтором блокнотів для вивчення англійської - Vital Grammar Notes. Що ж особливого в цих блокнотах і календарі? Настя розповіла інсайди їх створення та дала особисті рекомендації щодо використання!

 

Інтерв ю Анастасії Левченко

 

Настя, у тебе викладацький досвід більше 10-років. Що, на твою думку, найчастіше перешкоджає вивченню англійської мови?

Є декілька причин і факторів. Дуже часто людям заважає негативний досвід в минулому, і через це виникає страх помилок, мовний бар’єр, небажання вчити мову взагалі і переконання, що вони зовсім не мають нахилу до цього.

Моя порада - спробувати ще раз, сьогодні існує так багато методик вивчення англійської, що кожен зможе знайти ту, яка підійде саме йому і, перш за все, необхідна чітка мотивація і розуміння навіщо тобі потрібна іноземна мова.

Також людям часто здається, що вони зовсім не мають вільної години для англійської, що так само у більшості випадків неправда, так як зараз вивчати і практикувати мову можна скрізь і в будь-який час доби.

 

Блокноти для вивчення англійської - Vital Grammar Notes 

Граматичні блокноти для вивчення англійскої мови

 

В чому унікальність цих блокнотів?

Ми, разом з колегами-співавторами (Віторією Костіною та Надією Дячук), розробили блокноти як для тих хто тільки но розпочав вивчати англійську, та і для людей, які хочуть систематизувати і оновити свої знання. Вони вміщують зручні таблиці з правилами, які легко сприймаються оком (не перевантажені), багато вільного місця для власних записів і нотатків, а також мають класні яскраві обкладинки. Мої учні використовують ці блокноти, навіть не маючи уяви, що я їх автор!

Чи потрібні граматичні таблички тим, хто бажає навчитись говорити англійською?

Щоб вміти спілкуватись іноземною мовою, треба вивчати як  vocabulary, так і grammar (і звичайно ще безліч всього).

Граматика - це те, як ми будуємо речення, показуємо час, відтінок значення і т.д. Необхідно знати граматику. Часів і різних правил багато, тому звісно зручно, коли є чіткі, зрозумілі граматичні таблички з гарними прикладами. Це допоможе систематизувати ваші знання, покаже контекст і зразок, коли варто  використовувати ту чи іншу структуру.

Як обрати свій?

У блокнотах Vital Grammar Notes ми об'єднали правила для всіх рівнів англійської, відповідно до міжнародної класифікації.

Блокнот Fundamental (Elementary, Pre-Intermediate) не лише для початківців, а й для людей, які хочуть закріпити базові знання.

Medium (Intermediate, Upper-Intermediate) - для більш поглибленого вивчення.

Premium (Advanced) - для людей, які прагнуть вільно володіти англійською на рівні носіїв.

Ми мали на меті розробити універсальні таблиці з правилами, якими зручно користуватись, тому, яким б не був ваш рівень володіння мовою, ці блокноти, беззаперечно, стануть в нагоді. Культурно адаптовані приклади, ми зробили максимально наближеними до сучасних реалій. Також додали багато корисних порад про те, як наприклад правильно читати складні цифри, дати, порядкові числівники. Це все те, що нібито всі базово знають, проте завжди непевні щодо правильності використання.

 

Календар Happy English Year  

відривний календар на кожень день для вивчення мови

Вміщує 1095 унікальних слів і словосполучень. Кожен день 3 нових слова або вирази, об’єднані однією спільною темою, 3 визначення, 3 приклади використання у контексті, 3 переклада:

  • слова ретельно підібрані до пори року, місяця, українських та міжнародних свят

  • теми актуальні для щоденного використання: одяг, хобі, робота, відпочинок, спорт, їжа, подорожі

За яким принципом ти підбирала слова?

Я підбирала слова, які можна використовувати в побуті щодня. Найскладнішим було уникнути повторення, книжкових прикладів з далекими від нашої культури “Jane” та “Bob”, підібрати зрозумілі по контексту приклади. Ми навмисно не робили акцент на перекладі, адже найважливіше в вивченні англійської - вміння розуміти контекст, це допоможе ефективніше використовувати свої знання на практиці.

Як правильно його використовувати? Чи є в тебе особисті рекомендації?

Календар ідеально підійде для всіх рівнів англійської.

Ви можете використовувати відірвані листочки в якості закладок в книзі або своєму планері, вішати їх на холодильник або просто перегортати на робочому столі, зберігаючи сторінки зі словами, які хочете запам’ятати. Кожні 14 днів в календарі є список-нагадування всіх слів, які ви вивчили за попередні півмісяця.

Де шукати мотивацію для вивчення мови?

Особисто я черпала натхнення, переглядаючи улюблені фільми, серіали та читаючи книжки на мові оригіналу, тому я завжди рекомендую своїм учням більше слухати, читати, дивитись і намагатися зрозуміти контекст незнайомих слів та виразів.

Робіть помилки, вчіться розуміти контекст та думати англійською, а не перекладати (для цього є окрема професія - перекладач!)

І наостанок, які онлайн ресурси можеш порекомендувати?

Їх безліч. Напишу три, які люблю і використовую.

Netflix.com

Необов’язково тільки цей, а й взагалі будь-який онлайн ресурс, де можна дивитись серіали і телепередачі англійською. Чому саме Netflix? Він мені подобається своєю добіркою і зручністю (плюс, доступний в Україні, на відміну від HBO).  Переглядати слід і sitcoms, і drama series, і sci-fi, і documentaries. Також можна знайти як британські, так і американські shows.

https://www.test-english.com/

Це сайт з онлайн вправами і тестами. як розділені на теми та рівні. До кожної теми є пояснення, плюс ресурс дуже user-friendly і добре оформлений.

https://greenforest.com.ua/journal

Тут можна знайти все: від статей зі словами і фразами, які допоможуть дивитись ваші улюблені серіали (Game of Thrones, наприклад) до навчальних відео різного формату і на різні теми.