Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

BIG SUMMER SALE з 10.07 до 12.08
 

Здавалося б, про київські двори вже все сказано та написано, проте ця тема невичерпна. Просто почніть досліджувати задвірки самі й переконайтеся – за фасадами ховається справжнє життя столиці, якій ніколи стояти на місці. Місто бурлить, кипить і підкидає сюрпризи своїм поціновувачам: наприклад, доглянуті клумби з фонтанів, графіті, чорних котів та єдинорогів, густі крона каштанів і лави під ними… 

 

 

Ми, гід у капелюшку Софія Грабовецька, фотографиня Дарина Миронець та бренд найкрутіших подарунків Gifty знову об’єдналися, аби до Дня Києва подарувати місту, його гостям та мешканцям цікавезну прогулянку-фотоквест закапелками вулиці Пушкінської.

 

Фотоквест секретними двориками Києва від Gifty

Наша команда підібрала 10 місць, в яких заховала 8 металевих замочків з логотипом Gifty та 2 подарункових сертифікати. Знайдіть і сфотографуйте мінімум 5 колодок, опублікуйте фото замочків на своїй сторінці у соціальній мережі з хештегом #giftyquest2021 і тегніть сторінку компанії через символ @ (Facebook:  @gifty.in.ua або Instagram:@giftshop.gifty). Завітайте до крамниці Gifty на вул. Костьольній, 4 (це, до речі, остання локація в нашому квесті) та отримайте подарунок – набір магнітних листівок "Київ неймовірний" з ілюстраціями О. Шатохіна, а також одноразову знижку розміром 20% на всі товари. Подарункові сертифікати мають свій номінал, який можна обміняти на будь-який товар. (!) Важливо: якщо знайти сертифікат не вдається, його вже хтось забрав; сертифікати сумуються.


Отже, підсумуємо, що потрібно зробити, щоб пройти фотоквест і отримати призи від Gifty:

  • пройди фотоквест двориками Києва (у центрі);
  • сфотографуй 5-7 замочків;
  • зроби пост/тегни;
  • отримай знижку -20% та подарунок в Gifty!

Готові до екскурсії? Вйо до пригод!


Бельгійський дворик 
Пушкінська, 38-А

Минаючи масивні ковані ворота з вивіскою Antwerpen, неначе здійснюєш найвигідніший лоукост-переліт у світі: за брамою несподівано зустріне атмосфера Бельгії – тераса одного з найцікавіших київських ресторанів. Власники закладу колекціонери, тож не дивно, що в ньому можна зависнути на десятки хвилин. Кожен куточок притягує погляд: незвичні таблички, скульптури, посуд, фотографії. Оскільки тут і без наших замочків очі розбігаються, зробіть селфі з вухатою африканською твариною, й ми зарахуємо це до інших 4-х знахідок.

 

Двір будинку з каштанами
Пушкінська, 41

Перед тим, як зайти в арку будинку, роздивіться його фасад. Ніжний рожевий колір створює враження, наче перед нами споруда з зефіру. Побудована у стилі модерн на початку 20 сторіччя, вона прикрасила вулицю й досі залишається одним із найкращих зразків стилю модерн у Києві. Особливий трепет викликає оформлення балкону над проїздом: каштанове листя обвиває стіни й витончені форми вікон, яким так бракує вітражного скла! Що ж, саме каштан – найвідоміше київське дерево – нехай вас до замочка й доведе.


Двір із пеліканами
Пушкінська, 39

Не поспішайте! Зараз нам у сусідню арку, в двір, де треба йти прямо до гаражів, доки лівіше від них не увіпретеся в "оглядовий майданчик" з видом на фонтан "Пелікани". Таких у Києві два. Один – у зачиненому дворі на Лютеранській; інший, перед вами, – у зачиненому дворі на Великій Васильківській. Як добре, що є змога обманути систему і таки побачити те, що сховане, правда? Обидва водограї були збудовані після Другої світової війни полоненими німцями. Згідно європейської символіки, пелікани – символ батьківської любові та родинного затишку. Можливо, саме тому німці обрали цих птахів. Можливо, саме тому фонтани майже одразу стали місцем зустрічі закоханих пар і старожили називають їх не інакше, як "Закохані пелікани". 

 

Двір у дворі, що у дворі
Пушкінська, 31-В

Любимо Київ за те, що інколи з однієї вулиці на іншу можна дійти тільки через двори. Знання таких шляхів на вагу золота, адже завдяки їм приємно не лише зрізати шлях, а й втирати носа іншим, особливо киянам;).

Будинки під номерами 31 були частиною звичайної садиби межі 19-20 століть. Колись тут проживали музиканти, видавали журнал “Вегетарианское обозрение”, друкували книги і довідкові видання. Сьогодні через арки ділянки ми можемо вийти аж до Великої Васильківської.

Спочатку підемо до дворика Освітньої станції 31-В1. Культурний проєкт пропонує велику кількість заходів, за розкладом яких рекомендуємо слідкувати на їхній fb-сторінці. Тим часом у дворику серед зелених насаджень ми сховали перший сертифікат. Тільки будьте культурними – шукайте обережно, нічого ламати чи виривати непотрібно.

Спустившись від Освітньої станції трохи нижче, натрапите на двір-терасу закладу AM-bar. Знайдіть тут свій ідеальний напій, єдинорога Дарки Тітової і наш замочок. Щойно впораєтеся, повертайтеся на Пушкінську. 

 

"Найкращий дворик Києва"
Пушкінська, 24-А

Арка скромного будинку кінця 19 століття виведе вас у дворик, де розмістилася невеличка кав’ярня. Нашу увагу вона притягнула терасою з ліхтариками й зеленню, а також "капелюшковим" стріт-артом. На "картині" пишуть, що це місце – "Найкращий дворик Києва", а Гід у капелюшку на своїх прогулянках показує тільки такі. 

 

Дворик із плющем
Пушкінська, 23-Б

"Хотів б я тебе, мов плющ, обняти…" – співає Бумбокс і ми кожного разу, коли бачимо, як красиво овиває будівлю могутня рослина. Зайдіть у дворик будинку, найвідомішим мешканцем якого був Володимир Винниченко (так-так, той самий, чиї твори вчили у школі, й той же, хто очолював Директорію УНР) і опиніться в атмосфері Urban Jungle. Повторіть візит восени.

 

Арка з ліпниною і два двори
Пушкінська, 8

Ліпнина у проїзді будинку вже сама собою запрошує пройти всередину двору. Власником садиби був артист імператорських театрів, оперний співак Михайло Михайлов, справжнє ім’я якого – Моісей Зільберштейн. Свого часу господар здавав в оренду приміщення для Київського товариства повітроплавання, члени якого (серед них були І. Сікорський та П. Нестеров) займалися популяризацією авіації. Впевнені, вони б зацінили, що хтось досі приходить у двір помріяти про небо серед зелені й фонтанів, які тепер перетворили на клумби.

Сфотографувавши замочок, проходьте в наступну арку до одноповерхових художніх майстерень № 8-В. Старі господарські приміщення кінця 19 сторіччя переобладнали у радянський час, і кажуть, в котромусь працював художник, який брав участь у розписі сучасного Михайлівського собору. Поруч із дверима без ручки лежить камінь: під ним шукайте другий подарунковий сертифікат.

 

Плиточка Сергія Майдукова
Пушкінська, 7 

На жаль, існують двори, вхід в які зачинено на замок завжди. Ось один із них. Проте це не означає, що на вході не буде чогось цікавого. Біля важких воріт помічаємо крихітну плиточку з рудоволосою дівчинкою. Це – проєкт ілюстратора Сергія Майдукова та керамістки Тані Шкуренко. Його задумали у 2017 як маленьке культурне вторгнення у міський простір. З 11 плиточок до сьогодні збереглися не всі, тож цінуємо, що у нашому маршруті є така знахідка. Тим більше, що Сергій Майдуков є одним із художників Gifty.


 

Дворик Gifty
Костьольна, 4

У будинку, де причаївся останній дворик нашого маршруту, деякий час працювала "Скоропечатная А.М. Горелика". Вона друкувала книги, бланки, меню, запрошення тощо. "Печатної" вже нема, а приємний запах свіжого паперу є. Маємо на увазі запах блокнотів, листівок, календарів, планерів та інших приємних подарунків, що пропонує крамниця Gifty. Тут ви знайдете чашки, сумки, фартухи і блокноти з легендарним Гусем Надьожної, а також принтами топових українських ілюстраторів: Сергія Майдукова, Олександра Шатохіна, Віти Лопухіної, Маші Фої, Жені Гайдамаки та ін. До речі, на Гідові в капелюшку сумка з ілюстрацією Жені "Dreams". 

Працівникам Gifty пощастило мати вихід у крихітний дворик, де здорово проводити вечірки і майстер-класи, а ще відпочити після насиченого квесту. Приходьте перевірити!

 

Наразі у Gifty вийшла нова колекція, присвячена Києву — "Неймовірний Київ". Вона для тих, хто любить столицю, але не ідеалізує її, а просто приймає такою яка вона є — дуже різною. Подарунки з цієї колекції — альтернатива "шароварним" сувенірам та типовим "калиновим" шаблонам. Саме до неї належить і набір магнітних листівок з ілюстраціями О. Шатохіна, які можна виграти у нашому квесті. Звісно, їх також можна купити у магазині Gifty.

 

 

Шоурум працює у будні з 10 до 19:00. Щоб потрапити туди, запам’ятайте код 1380, він допоможе відчинити двері під’їзду, що веде до крамнички. Тільки тссс! Нікому не розповідайте.

На честь Дня Києва 29 та 30 травня (субота та неділя) шоу-рум Gifty буде працювати! Завітати у гості можна з 10 до 15:00.


Ідея: Gifty
Екскурсія: Софія Грабовецька
Фото: Дарина Миронець


Почитай також: