Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Хоч свята вже і закінчились, але зими лишилась рівно половина. А коли, як не взимку ідеальний час аби випікати смаколики до какао? Тож для кулінарних “чайників”, сьогодні невеличкий кулінарний лікбез від нашої Даринки. 3 ОСНОВНІ ВИДИ ТІСТА які ви обов’язково маєте навчитись готувати! 

ПІСОЧНЕ ТІСТО

Таке тісто ви впізнаєте за приємною розсипчастою текстурою. Воно ідеально підходить для солодких пирогів, тарталеток, печива.  

Інгредієнти: 200 г борошна, 1 ст. л. цукру, 0,2 ч. л. солі, 125 г холодного вершкового масла, 3 ст. л. крижаної води. • Процес: Змішати борошно з цукром та сіллю. Порізати на дрібні шматки масло та додати його до борошна. Вимісити суміш, вона має нагадувати дрібні крихти. Поступово додати воду та замісити до однорідної маси без грудочок. Покласти охолоджуватись у холодильник на 30 хвилин. *Якщо тісто має бути солодким, збільшити кількість цукру до 100 г.

Рецепти тіста від Гіфті на різні випадки

БІСКВІТНЕ ТІСТО

Хочете приготувати торт, навіть якщо немає приводу? Бісквітне тісто, смачна пропитка та сирний крем = ЛЮБОВ.

Інгредієнти:

6 середніх яєць, 120 г пшеничного борошна, 30 г картопляного крохмалю, 150 г цукру, 2 г солі.

Процес:

Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з 120 г цукру і 2 г солі. Окремо збити білки до пишної піни. Всипати в білки 30 г цукру і збити до стійких піків. Борошно перемішати з крохмалем. Поступово додати до жовтків 1/3 збитих білків, потім - 1/3 борошна з крохмалем. Перемішувати згори донизу. Поступово підмішати до жовтків білки, що залишилися і борошно з крохмалем. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Вилити тісто у форму і поставити в духовку, розігріту до 200°C.

Випікати бісквіт 40-50 хвилин. Дати бісквіту вистоятися не менше 6 годин.

ЛИСТКОВЕ ТІСТО

Хрумке тісто, яке чудово підходить як для солодких, так і для солоних виробів. Може вже час самому випікати улюблені круасани? •

Інгредієнти:

3 скл. борошна, 1 яйце, вода, дрібка солі, 3 ч. л. оцту, 200 г вершкового масла, 50 г борошна для масла, 1 ст. л. горілки або коньяку за бажанням.

Процес:

Яйце розбити, додати стільки води (та горілку або коньяк за бажанням), щоб загальний обсяг рідини становив 250 мл. Додати оцет, сіль, перемішати. Помішуючи, додавати борошно. Місити тісто руками близько 7 хвилин. Залишити за кімнатної температури на 1 годину.

Охолоджене вершкове масло нарізати кубиками, додати борошно та довести до однорідної маси. Отриману суміш перекласти на лист пергаменту, накрити ще одним листом пергаменту та розкатати. Тісто та масляну суміш покласти у холодильник на 15 хвилин. Дістати тісто та суміш. Розкатати тісто. На ⅓ покласти масляну суміш.

Складати та розкатувати тісто шарами, періодично кладучи в холодильник для охолодження приблизно 4-5 разів. Після розкачування тісто готове до випікання.

Більше базових рецептів ви знайдете у нашому Cook Book! Замовити його можна в нашій крамничці онлайн ТУТ. P.S. І не забудьте зберегти ці рецепти у себе на сторінці, аби не загубились і ви їх легко знайшли у мить натхнення.