Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Цим інтерв'ю з Наталею Лотоцькою-Гевко, керівником школи Green Country, блогером, відкриваємо цикл бесід з цікавими людьми. Дізнаємось в Наталі про її бачення планування часу та блокноти, які їй у цьому допомагають.

 

інтерв'ю з Наталею Лотоцькою-Гевко

Який він, твій ідеальний блокнот?

- Сірий та легкий, з якого не випадають сторінки, по якому м'яко пише олівець, формату А5.

Що для тебе важливо у блокноті?

- Блокнот має бути "гумовим", тобто таким, який можна підлаштувати під себе.

- Який би блокнот ти ніколи не купила?

Це буде звучати дивно, але я взагалі не купую блокноти для себе. Мені їх дарують, а я потім купую такі ж для своїх друзів, якщо мені сподобалося з ними (блокнотами) працювати.

Яке планування для тебе прийнятне? На день/тиждень/місяць/рік/5 років?

- Не доросла я ще до довготермінових планів. Максимум - це 2-3 місяці. Мої письмові плани охоплюють період до 2-3 місяців, тому найактуальнішими для мене є поденні, тижневі та місячні блоки планерів.

Що ти робиш з пропущеними сторінками планеру?

- У... у мене таких не має :) Оскільки мій планер не датований, то я маю можливість використовувати стільки простору щодня, скільки мені потрібно.

 

Сірий планер записний

 

Клітинка, лінійка, чисті сторінки, крапки, блоки... Що ти обираєш?

- Блоки. Вони мене обмежують, організовують, дисциплінують, не відволікають.

Деякі люди ведуть записи лише в гаджетах. Якщо ти також користуєшся додаткам, розкажи якими саме.

- О, так, мобільні додатки це велике благо! Особливо зручно ними користуватися у транспорті та вночі коли рій думок не дає спати. Мій улюблений - Keep. Він має прив'язку до Gmail, завданнями можна ділитися з іншими людьми, ставити нагадування та багато інших функцій. Єдине чого не має у мобільних додатках - можливості писати простим олівцем. Я відчуваю особливу насолоду, тримаючи в руках гостренький олівчик і записуючи завдання, ідеї, мрії на сіруватому папері. Тоді мої думки набувають додаткового сенсу і проходять крізь всю мене.

Як ти поєднуєш електронні додатки з паперовими блокнотами?

- Зазвичай в електронних додатках у мене потік завдань, які потрібно виконати. А планер - це територія, де всі пунктики стають в рядочок, їм присвоюються часові рамки, де я можу їх з'єднувати стрілочкою, ставити секретні примітки, викреслювати.

Чи вела ти коли-небудь щоденник? Можливо, підлітковий...

- О, ні :) Я не надто послідовна та організована людина. Особливо, не була такою у підлітковому віці. Це вже зараз я отримую задоволення від викреслювання завдань після їх виконання, а раніше мене не цікавив тайм-менеджмент. Та і фразу таку я почула вже аж в університеті.

Вела лише пісенники і анкети для друзів. Такі саморобні, пам'ятаєш?

 

Планер для нотатків

 

Чи немає в тебе страху, що хтось прочитає твої плани? Наприклад, коханий чоловік?

- Я була б рада, якби їх хтось прочитав та ще й допоміг реалізувати! А якщо серйозно, то до більшості моїх планів мають доступ колеги і рідні, адже моє життя тісно переплетено з їх життям. У моїх записах немає нічого особистого. Інколи мені здається, що у мене, загалом, немає нічого особистого. Я як відкрита книга. Кому цікаво, той може мене прочитати.

Чи ти любиш прикрашати блокнот стікерами, малюнками, тощо?

- Так, стікери дуже люблю, особливо подобаються з мотиваційними словами.

Ми почали окремо продавати наклейки до блокнотів. Як ти до цього ставишся?

- Я в захваті. Наклейки дуже зручно використовувати як закладки, якщо клеїти їх на край сторінки, трішки загинаючи.  

Чи купила б ти блокнот в інтернет-магазині?

- Ні, бо хочу спершу потримати його в руках. Ой, чи це не правильна відповідь для інтерв'ю інтернет-магазину? :)

Коли закінчується блокнот, далі він летить у смітник? Чи ти переписуєш кудись ідеї, які залишились в старому блокноті?

- Старий блокнот ще десь півроку лежить перед очима, поки я з нього перенесу всі нереалізовані задуми, а потім він летить у смітник. Я не люблю колекціонувати речі чи акумулювати спогади.

 

Організація планеру у записах

 

Ти не лише керівник школи Green Country, а ще й керівник проекту Оклюдер, блогер, лідер думок, активна мама двох красунь... що тебе надихає? Де ти черпаєш ідеї та що тобі потрібно для їх втілення?

- Мені потрібна або проблема і я ту-ду-ту-ду мчу її вирішувати, або не лімітоване поле для фантазій + чудова команда. Мені ідея цікава лише протягом кількох перших годин, а потім хочеться придумувати ще щось. Раніше я з цього комплексувала, поки не почитала про те, що такі "сірники" як я є не менш важливими, ніж організовані солдатики, готові втілювати ідеї крок за кроком.

Що потрібно для тобі ефективності? Як професіоналу, мамі, дружині.

- Для ефективності потрібно розуміти, ЩО зараз має значення і ЩО потрібно робити. А для цього потрібно, щоб для важливих речей було місце у планері :)

Які поради ти можеш дати тим, хто хоче все встигати?  

- Ну знову ви про своє "все встигати". Головне - розставити пріоритети і встигати те, що важливо зараз, сьогодні, в перспективі. Якщо мрія "навколо світу за 100 днів" важливіша за створення сім'ї, то потрібно спершу досхочу поподорожувати. Якщо у вихідні вам важливо відлежатися на дивані - лежіть, якщо ж хочеться відвідати максимум подій і ледве притягнути додому ноги - спрямовуйте сили і кошти в тому напрямку.   

 

Сумка із саржи Море

Дуже дякуємо Наталі за цікаву розмову.

 

Інтерв’ю та фото підготувала Світлана Грибенюк