Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

У шоу-румі Гіфті пройшло фан-паті з ілюстраторкою Надьожною. У живому спілкуванні з Надєю Кушнір (мамою Гуся) та Світланою Грибенюк (мамою Gifty) з’ясовували, як громадський транспорт впливає на натхнення, як боротися з негативом із соцмереж та як взагалі принт з Гусем потрапив на подарунки Gifty. А ще Надя кожному намалювала персонального Гуся!

Надьожна (Надя Кушнір) — відома українська ілюстраторка, яка проілюструвала понад 70 книжок для різних видань. Крім того, вона і далі продовжує «видавати» іронічні гусячі перли на радість багаточисельним прихильникам. 

Надя, як і її Гусь, прямо говорить те, що думає. Тож інтерв’ю вийшло відверто-іронічним. 

 

Надьожная в офисе Гифти

 

Ви часто постите фото з тортиками…

Я їх потім викидаю... якщо про це було питання.


Як ви прийшли саме до малювання?

Я стільки всього робила, що я тільки не робила. Я ходила на танці, легку атлетику, акробатику, футбол, волейбол, музика була шість разів на тиждень, а потім — почала малювати.

 

А з іншого кінця трамваю біжать до тебе: «Ах ти, сучка» — і хряп тобі букетом по голові.

 

Де черпаєте натхнення. З життя, з якихось особливих місць?

Їжджу громадським транспортом. Я коли їду громадським транспортом, мене постійно хтось б'є, або виганяє, або свариться зі мною. Тому я намагаюся не їздтити. Мені багато раз доставалося букетамі по голові. Здається, наче ти, така, просто сидиш, а з іншого кінця трамваю біжать до тебе: «Ах ти, сучка» — і хряп тобі букетом по голові.

 

Надя Кушнир автор персонажа Гусь

 

У вас було вигорання? Що ви з ним робили?

Я отак як вигоріла, то вже нічого й не робила. В мене нема такого лінь-не лінь, в мене є робота, я її роблю.


Розкажіть про свій графік...

В мене дитина трьох років, тож ми прокидаємось, я займаюсь дитиною, потім ще займаюсь дитиною. На це потрібно багато часу. А весь вільний час я використовую на малювання.

 

Надьожная раздает автографы в шоу-руме Gifty

 

А не було такого, що хочеться закинути усе?

Кожен день.

 

Одного разу побачила в якомусь магазині листівки з Гусем. Питаю, чого так дорого (бо знаю за скільки вони їх купили). А мені відповідають: «Ну, це ж Гусь, не всі можуть зрозуміти».

 

Кілька років тому ви робили проект «Гусь в метро» з Київським метрополітеном. А чи приходили вам колись пропозиції від політиків?

Так, неодноразово. Але я завжди відмовляю, політики мені не подобаються.

 

Що в планах на майбутнє? 

Відпочити. Люди, які щось роблять, завжди втомлені.

 

Фан-пати и подарки с Гусем

 

Світлано, а ви пам’ятаєте як ви вперше побачили Гуся й вирішили, що саме він має стати героєм ваших подарунків?

Мені показав Руслан, мій чоловік, і я одразу сказала: «Нада брать! Це офігезна тема!»  Написала Наді, ми обговорили концепцію, і я замовила три чашки з Гусем на кілька сюжетів. Надя буквально за добу встигла все намалювати та навіть приїхати за розрахунком на своєму самокаті.

 

Надіє, а ви можете пригадати перші подарунки з Гусем, які ви зробили?

Спочатку були чашки з матюками. Потім тарілки, еко сумки, блокноти…

 

 

Світлано, який виріб з Гусем сьогодні найуспішніший?

Як не дивно, це чашка «Хуяк». Бо вона така, з перчиком. Зараз ми вже випустили й серію блокотів «Діла Ділішки» на офісну тематику з гостренькими фразочками Гуся. Вона також дуже зайшла. А, ну й звісно календарі, вони швидко розійшлись, буквально за два місяці чотирьохтисячний тираж. Люблять люди Гуся. Насправді, немає з Гусем невдалого, щоб лежало довго на складі, просто щось швидше продається, щось повільніше.

 

Зовсім скоро вийде жіночий планер з Гусем, настінний та перекидний календарі, які так полюбилися шанувальникам, пляшки або термоси, постери й таблички. Також хочемо зробити серію для IT-спеціалістів і стікери Гусь-фільможер.

 

Надіє, як гадаєте, у чому такий «успішний успіх» Гуся й подарунків з ним?

Бо він же резонує, відгукується людям. Гусь свій, Гусь завжди в темі.

 

 

Світлано, серед ваших виробів є багато, скажімо, елементів з перчинкою. Наприклад, все та ж чашка «Хуяк». Чи прилітає вам за матерщину від підписників?

Дійсно, спочатку дуже боялись використовувати матюки через потенціальну негативну реакцію. Але вийшло навпаки — вона одразу побила всі рекорди з продажу. Тому ні, не прилітає. Люди люблять перчинку та «колючі» подарунки. Адже матюки використовують усі — просто хтось вголос, а хтось про себе. 


А за суржик?

Світлана: Постійно! 

Надія: Деколи моя мама це бачить і потім питає: «Ти бачила?! Два місяці тому ти запостила і там хтось написав якесь гавно».
 
Світлана: Я пам'ятаю, коли ми тільки запустили колекцію чотири роки назад, була величезна хвиля хейту. А зараз там є хтось де-не-де, але на них завжди знаходиться у сто разів більше тих, хто пише гарні коментарі та захищає «свого» Гуся. 

 

 

Світлано й Надіє, які найближчі плани на колабу? Якщо вони є, то можна анонсувати. Якщо немає – заінтригувати.

Світлана: Зовсім скоро вийде жіночий планер з Гусем, настінний та перекидний календарі, які так полюбилися шанувальникам, пляшки або термоси, постери й таблички. Також хочемо зробити серію для IT-спеціалістів і стікери Гусь-фільможер. У нас уже є наклейки Гусь в IT, і нас постійно запитують про інші «айтішні» товари. Насправді, багато ідей, слідкуйте — незабаром ще більше новинок! 

Фото: О. Пономарьов

P.S.  Подивись відео з фан-паті та обов'язково приходь на наступне!


КОЛЕКЦІЯ НАДЬОЖНОЇ "ГУСЬ"


Інші цікаві статті: