Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Як і де зробити лайкабельні фото для інстаграму? Читай поради фотографа та дивись ідеї локацій в Києві. А на довершення пройди фото-маршрутом від Gifty та виграй класні подарунки!

Разом з фотографкою з Києва Дарією Миронець створили квест, в якому пропонуємо прогулятися найбільш фотогенічними спотами столиці, зробити безліч крутих фото для своїх соцмереж і отримати знижки та призи. 

 

Ось який набір призів підготував для тебе бренд Gifty за проходження повного маршруту з цієї статті:

  • одноразова знижка 20% на всі товари Gifty;
  • одноразова знижка 10% на фотосесію у авторки тексту та фото — Дарії Миронець;
  • набір магнітних листівок «Київ неймовірний» з ілюстраціями О. Шатохіна.

 

Що потрібно зробити, щоб отримати подарунок та знижки:

  • пройди маршрут інста-локаціми Києва;
  • сфотографуй хоча б 5 місць маршруту;
  • зроби пост з хештегом #instaGifty та тегни нашу сторінку @giftshop.gifty;
  • завітай до шоу-руму Gifty (Костьольна, 4) та покажи свій пост, щоб отримати листівки та знижку;
  • щоб скористатися знижкою на фотосесію — напиши повідомлення Дарії Миронець в фейсбуці або інстаграм до кінця літа. 

 

Дворик Гіфті і скульптури Анни Надуди

 

Далі передаємо слово Дарії)

Дарія Миронець — професійна українська фотографка. Її спеціалізація — портретні та сімейні фотосесії, також вона фотографує love story, весілля, співпрацює з різними українськими брендами. На її фотографіях багато світла, простоти та мінімалізму, справжністі та щирісті емоцій. 

 

Київ — це місто, яке чудово підходить для різних фотосесій та відеозйомок. В цьому я переконалась за час роботи фотографкою і тому обожнюю знімкувати своїх клієнтів на вуличках міста, парках, двориках. Особливо, зранку або на заході сонця. В місті є як багато старовинної архітектури, так і сучасної, а ще фактурні стіни, ідейні мурали, гарні двері, затишні дворики.

 

Перед тим, як почати гуляти нашим інста-маршрутом, я дам вам кілька порад, які допоможуть зробити класні фото на смартфон:

  1. Увімкніть в налаштуваннях камери смартфону функцію «Сітка», тоді ви точно не завалите горизонт, а ще вона допоможе вам зробити класну композицію в кадрі. Добре, якщо об'єкт зйомки знаходиться на перетині ліній цієї сітки (детально почитати можна інформацію загугливший «Правило третин»).
  2. Раджу фотографувати у місті зранку, адже тоді немає величезної кількості машин на дорогах, потоку людей на тротуарах і можна краще сфотографувати обрану локацію або людей біля неї.
  3. Якщо ви фотографуєте чийсь портрет, робите собі селфі, фокусуйтеся завжди по очах. У смартфоні є можливість фокусування по певній точці, пошукайте її.
  4. Не зосереджуйтесь лише на одному плані, фотографуйте об'єкт, людей навпроти нього з різних ракурсів і різної висоти.

 

Готові гуляти? :) 

 

Костел Св. Миколая
вулиця Велика Васильківська, 75

Костел святого Миколая у Києві

 

Костелу Святого Миколая понад сто років, його побудував відомий київський архітектор Владислав Городецький у неоготичному стилі. Щоб сфотографувати будівлю повністю — разом зі стрілчастими шпилями — ви можете перейти через дорогу і стати навпроти. Мені ж подобається галявина ліворуч від собору, саме там на світанку за собором починає виходити сонце і можна зробити класні кадри у контрсвітлі. На жаль, зараз будівля частково огороджена парканом через аварійний стан, але, сподіваюся, що зовсім скоро ми знову побачимо костел у всій красі.

 

Комплекс Торонто-Київ
вулиця Велика Васильківська, 100

Комплекс Торонто-Київ

 

«Торонто-Київ» — гарний сучасний комплекс, який складається з офісних приміщень, торгових площ, ресторанів, бутиків та готелю, а ще на його території відбуваються такі відомі фести, як Kyiv Art Week, don't Take Fake, Kyiv Flower Market. Мені подобається, як світло відбивається у численних вікнах бізнес-центру, горизонтальні та вертикальні лінії будівлі гарно і динамічно виглядають в кадрі, тому стануть класним фоном для ваших фото. Найчастіше тут роблять зйомку весіль та бізнес-портретів.

 

CHICAGO Central House
вул. Антоновича, 44

CHICAGO Central House Чикаго Хаус в Києві

 

CHICAGO Central House — модний сучасний житловий комплекс з цікавими архітектурними рішеннями, одним з яких є digital-скульптура куб. Цій будівлі лише три роки. Одна з моїх улюблених точок для фото там знаходиться на перехресті навпроти цього комплексу. Раджу спробувати зробити тут фото з нижньої точки, тобто присівши. 


CHANEL KYIV
вулиця Басейна, 6

Chanel Kyiv

 

Якщо вам хочеться зробити фото у fashion стилі, ви можете прийти і сфотографуватись навпроти бутика відомого бренду Шанель. Мені ж більше подобається вид на місто, який відкривається з майданчика біля цієї крамниці. У вашому кадрі буде активне динамічне місто з купою машин, людей, одразу сучасна та стародавня архітектура, яким доводиться бути сусідами. Особливо гарна ця локація на заході сонця та ввечері при світлі ліхтарів та фар машин.

 

Кав'ярня Трамвай
Парк імені Тараса Шевченка

Кав'ярня Трамвай Парк імені Тараса Шевченка

 

Наступна точка нашого маршруту — парк Шевченка. І в ньому я пропоную випити ароматної кави та зробити фото в незвичайному місці. Навпроти бульвара Шевченка працює кав'ярня — трамвай, яка, заразом, є і інформаційно-туристичним центром. Ця локація ідеально підходить для фотосесії у ретро стилі вдень. А ввечері тут запалюють гірлянди, і тому фото виходять дуже романтичні.

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка
вулиця Володимирська, 60

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

 

Головний корпус національного університету імені Тараса Шевченка виділяється своєю яскравістю. Мені дуже подобається, як червоні стіни виглядають на фотографіях. Такий  насичений колір локації спонукає до нестандартних ідей для фото. Наприклад, у мене колись була ранкова зйомка love story пари у піжамах навпроти цих стін. Ви теж можете спробувати вигадати щось креативне.

 

Металеві скульптури авторства Анни Надуди у дворику Gifty
вул. Костьольна, 4, оф. 4 (біля м. Майдан Незалежності)

Металеві скульптури авторства Анни Надуди у дворику Гіфті

 

Останньою точкою у нашому інста-маршруті буде дворик Gifty, адже зараз у ньому експонуються незвичні плетені вручну скульптури авторства Анни Надуди. З цими арт-об'єктами можна зробити дуже креативні фотографії для свого інстаграму. Спробуйте сфотографуватись у якійсь незвичній позі.

Сподіваюсь, що вам сподобається ця прогулянка. Ми з нетерпінням чекатимемо фото, які у вас вийшли, у соцмережах.

Ідея: Gifty
Фото, текст: Дарія Миронець
Модель: Анна Квашко
Сумка на моделі: еко сумка Gifty «Лимони»


Сумка на фото з КОЛЕКЦІЇ МАРТИ ГОЖОЇ "TAKA NATURA"


Інші спецпроєкти Gifty: