Відповімо на всі Ваші запитання:)


Відповімо на всі Ваші запитання:)

60% Любов | 30% Магія | 10% Безумство

Судячи з того, якою популярністю користуються блокноти і планери Gifty, ми почали підозрювати, що в світі існує цілий рух фанатів паперових блокнотів. До того ж виявилося, що серед нас самих і наших друзів теж повно блокнот-аддіктед людей)

Попросили чотирьох з них розповісти і показати, як і навіщо вони ведуть свої блокноти.


Світлана Грибенюк, підприємець

Я щодня маю дуже багато завдань — сімейних та робочих, а також різних ідей, нотатків і тому подібне, адже займаюся розвитком кількох проектів. Я маю все це записувати. Але, якщо чесно, рідко використовую для цього блокноти: занотовую в Google-табличках, в додаток Notion, таск-менеджер Asana та використовую Color notes в телефоні. Іноді записую на великих А4 сторінках і фотографую, щоб не загубити. Важливі сімейні графіки та дати фіксую на магнітному планері, що висить в нас вдома на холодильнику. 

 

При цьому я обожнюю блокноти, особливо з заокругленими сторінками молочного кольору (ні в якому разі не білого)! Я візуал і кінестет, тому для мене також важливо, щоб була приємна на дотик матова обкладинка, і блокнот не був важким і цупким.

Щодо розліновки — для мене ідеальною є світло-сіра крапочка. Я вчу іспанську мову і за пару років списала вже з десяток блокнотів в крапку. Це дуже зручно, адже по крапочкам легко будувати будь-які граматичні таблички, писати слова в дві колонки, підкреслювати та обводити, виділяти.  Розліновка сторінка не має брати на себе багато уваги, а має допомагати організовувати простір, тому на мій погляд сторінки в тонку крапку — це ідеальний тип.

 

Мені дуже подобається серія блокнотів з Гусем, бо на сторінках є багато міні-картинок, тому  легко запам'ятати,  де що писала. Ну і іронічні фразочки Гуся мене радують. 

 

Щодо планерів, я зрозуміла, що ідеальний планер для мене такий, в якому можна виймати та заміняти сторінки. Адже часто мої записи хаотичні й виглядають неестетично. Тож хочеться просто вирвати деякі сторінки. А ще не зручно носити цілий рік плани і нотатки, що вже не актуальні. 

 

Віолетта Борігард, художниця, арт-директорка

Мій блокнот — щось середнє між планером, арт-буком і особистим щоденником. Я фіксую цікаві події свого життя текстами і малюнками, а не тільки планами і завданнями на день. Якщо блокноти змінюються швидко, значить у мене хороший період, енергійне наповнене життя.

 

Найбільше мені подобаються блокноти без розмітки з кремовим папером, формату А5. Нещодавно я завела блокнотик Everyday English Notes, щоб підглядати цікаві фрази англійською та трохи структурувати думки. У цьому допомагає розмітка сторінок «в крапку». Я можу писати звичайним способом, як у зошиті, а можу розгорнути блокнот на 90 градусів, щоб було зручніше робити довгий вертикальний список.

 

Якщо блокноти змінюються швидко, значить у мене хороший період, енергійне наповнене життя.

 

Пишу кольоровими ручками — як в школі, виділяючи різні думки всередині теми окремим кольором. Малюю всім, що під руку попадеться. Вклеюю надихаючі картинки, як в «тревел-джорнал» — роблю все, щоб зберегти важливі для мене емоції.

 Зі мною поруч завжди є якийсь блокнот. В кінці року їх збирається 3-7 штук. Це моя особиста історія — легко згадати себе в будь-якому періоді життя.

 

Ірина Омельченко, HR

Я стандарт-менеджер в школі англійської мови Green Forest, а ще я мама, дружина та донька, тому організація цілого ряду робочих процесів разом з організацією побуту/відпочинку/розвитку/івентів/подорожей для всієї родини — це моя зона відповідальності. Більше того, це моя робота, хобі та місія. Тому без блокнотів-планерів я не живу))) 

Блокноти допомагають мені планувати мій час, ставити задачі, а потім «кайфувати» від виконаного плану за день/тиждень чи місяць. Я веду недатований планер, і я не з тих, хто заводить новий блокнот щомісяця, мої планери списані з першої до останньої сторінки.

 

Особисто для мене важливо в блокноті мати місце для планів на рік та на місяць, де можна ставити собі довгострокові цілі, і так само місце під задачі щотижня і щодня, щоб втілювати в життя короткострокові плани. Також важливо мати місце для запису днів народжень друзів, близьких та колег, щоб не забути привітати важливих для мене людей. І, звісно, має бути місце для нотаток та записів. І це все я знаходжу в планерах Gifty))) Це любов!

 

Юліан Мінський, копірайтер

 Я користуюся електронним блокнотом OneNote 2016 для того, щоб упорядкувати всі замітки, пам'ятки, чернетки, матеріали для роботи та інші тексти. У ньому легко створити ієрархію — розділи, сторінки, вкладки. І так само легко знайти будь-який запис просто за ключовим словом в пошуку. З огляду на те, що я постійно працюю з великою кількістю текстів, це дуже зручно.

 У той же час я використовую кілька паперових блокнотів для різних цілей. У мене є «тревел-бук», в який збираю «пам'ятки» з подорожей — квиточки з музеїв, візитки з якихось знакових місць, стікери і взагалі все, що буде нагадувати мені про приємні моменти поїздки і що можна вклеїти в блокнот:) 

 

Крім цього, я веду блокноти для англійської й німецької та робочий щоденник для запису планів й завдань на день/тиждень/місяць. Здається, це одне з найприємніших занять у світі — викреслювати виконані завдання.

Люблю блокноти з тонким, але не надто, папером. Краще якщо він буде кремового або молочно-білого кольору. Мені точно не підходять датовані щоденники, а ось планер, де можна самому проставляти дати або взагалі зі сторінками з ледь помітною розміткою — це моє.


БЛОКНОТИ та ПЛАНЕРИ 


Цікаві статті за темою: